Laatste nieuws:

PASADENA, CALIFORNIë (VS), 6 februari 2017 15:02

Robotvleermuis (video)

Onderzoekers van Caltech hebben een vliegende robot ontwikkeld met vleugels die lijken op die van een vleermuis. Deze ‘heilige graal van vliegende robotica’ lijkt nu eindelijk overwonnen.

'
1/1

Volgens Caltech-professor en onderzoeker van het Jet Propulsion Laboratory Soon-Jo Chung is “vleermuisvlucht de heilige graal van vliegende robotica”. Vogels en insecten zijn relatief gemakkelijk na te bootsen, maar vleermuizen zijn van een geheel andere orde.

40 gewrichten

Vleermuisvleugels zitten zeer complex in elkaar. De vleugels tellen bij elkaar meer dan 40 gewrichten. Het team van Caltech heeft het aantal gewrichten weten terug te brengen naar negen stuks, bekleed met een flexibel membraan.

Bat Bot B2

Deze ‘Bat Bot B2’ is opgebouwd uit botten van koolstofvezel en 3D-geprinte gewrichten. Het geheel weegt slechts 93 gram en het flexibele membraan is slechts 56 micron dik, met een spanbreedte van pakweg 30 centimeter.

Net als bij een echte vleermuis kan Bat Bot elke vleugel onafhankelijk bewegen en de vorm van de elke vleugel constant aanpassen om complexe manoeuvres te kunnen uitvoeren. De fladderbeweging bespaart ook stroom en de Bat Bot is stiller en efficiënter dan vliegende quadcopters of robots met vaste vleugels.

Toepassingen

Hoewel de accuduur nog niet goed genoeg is voor lange vluchten, zou de Bat Bot ideaal kunnen zijn voor zoek- en reddingsoperaties in nauwe omgevingen.

bron: Engadget

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

17 november 2021 -
Engineering Event Safety

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden