Laatste nieuws:

BOSTON, MASSACHUSETTS (VS), 2 februari 2017 14:41

Robot met wielen én benen (video)

Er gelekte video van Boston Dynamics' nieuwe ‘Handle’ robot is online verschenen. In de video is een robot gezien met twee benen, maar in plaats van voeten heeft de robot twee wielen. Een robot-rolschaatser dus.

De Handle-robot van Boston Dynamics.'
De Handle-robot van Boston Dynamics.
1/1

De Handle robot werd door Boston Dynamics-oprichter Marc Raibert gepresenteerd bij een bijeenkomst waar investeerder Steve Jurvetson bij aanwezig was.

Jurvetson filmde de presentatie, die vervolgens naar verschillende nieuwsmedia werd gelekt.

Handle

Tijdens het evenement zei Raibert dat de rollende mensachtige robot gebouwd is om spullen te dragen (vandaar de naam Handle) en ook een experiment in het combineren van wielen en benen.

Raibert gaf ook aan dat de robot veel efficiënter en goedkoper kan zijn dan de Atlas looprobot. Wel zal de Handle alleen kunnen bewegen over gladde oppervlakten.

Alphabet

Boston Dynamics is nu nog eigendom van Google-moederbedrijf Alphabet. Sinds vorig jaar is bekend dat Alphabet van plan is om Boston Dynamics te verkopen. Toyota en Amazon zijn twee partijen die interesse hebben in Boston Dynamics.

bron: Engadget

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (3)

4 oktober 2022 - Stuttgart
Motek
16 november 2022 - Tiel
Nationale Cobot Dag
30 november 2022 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden