CAMBRIDGE (ENGELAND), 30 januari 2017 10:12

Raspberry Pi lanceert module voor industriële systemen

Samen met hardwarepartner Farnell Element 14 heeft de Raspberry Pi Foundation een module ontwikkeld voor industrieel gebruik. Deze optionele module heet de ‘Pi Compute Module 3’.

“De Raspberry Pi Compute Module 3 is de voortzetting van Pi voor de immer groeiende industriële en commerciële markt”, aldus Claire Doyle, hoofd van Raspberry Pi en Single Board Computing bij Premier Farnell.

Compute Module 3

De module is half zo groot als de Raspberry Pi 3. Ethernet- en USB-aansluitingen ontbreken echter, net als de SD-kaartlezer en beeldschermaansluitingen. Add-ons zoals een beeldschermadapter zijn wel beschikbaar, net als een hele serie ontwikkelkits.

De Raspberry Pi Compute Module 3 heeft dezelfde processor en geheugencapaciteit als de Pi3. Dit komt neer op een quadcore 64-bit Broadcom BCM2837-processor met 1GB werkgeheugen. Daarnaast heeft de module optioneel 4GB flashgeheugen aan boord. Het flashgeheugen is op het moederbord geïntegreerd. De module werkt via een standaard DDR2 SODIMM-connector. Volgens de Raspberry Pi Foundation is deze oplossing ideaal voor embedded systemen.

“Raspberry Pi is tot nu toe heel krachtig gebleken voor ontwikkelaars en we zijn heel benieuwd naar de nieuwe innovaties die uit de industriële en commerciële sector komen, als een gevolg van de lancering van de Raspberry Pi Compute Module”, aldus Raspberry CEO Eben Upton.

De Compute Module 3 is onder andere verkrijgbaar bij RS Components

Foto's:

Raspberry Pi lanceert module voor industriële systemen

De Raspberry Pi Compute Module 3

© Aandrijvenenbesturen.nl