Laatste nieuws:

NOTTINGHAM (ENGELAND), 30 januari 2017 09:49

40-80% gewichtsreductie automotive onderdelen dankzij 3D-printing

De universiteit van Nottingham werkt aan lichtgewicht onderdelen voor de automotive industrie met behulp van 3D-printtechnieken. Doel van het project is een massareductie van 40 tot 80 procent om brandstofverbruik, emissies en lawaai terug te dringen.

'
1/1

Het project is ‘FLAC’ gedoopt (Functional Lattices for Automotive Components). Het team uit Nottingham gebruikt voor de onderdelen selective laser melting (SLM). Hierbij worden de plakjes van een 3D te printen object met een laserstraal een voor een opgebouwd uit aluminiumpoeder.

Efficiënt

Doordat alleen het benodigde materiaal om het onderdeel te bouwen wordt gebruikt, ontstaat er minder afval. Het onderdeel kan precies zo ontworpen worden om de prestaties te maximaliseren en de kosten te minimaliseren. Het gebruikte aluminiumpoeder is ook goed te recyclen.

Eerste test

De eerste test richt zich op produceren van remklauwen en koellichamen voor koplampen. Deze worden gebruikt voor luxeauto’s en in de motorsport.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden