NOTTINGHAM (ENGELAND), 30 januari 2017 09:49
De universiteit van Nottingham werkt aan lichtgewicht onderdelen voor de automotive industrie met behulp van 3D-printtechnieken. Doel van het project is een massareductie van 40 tot 80 procent om brandstofverbruik, emissies en lawaai terug te dringen.
Het project is ‘FLAC’ gedoopt (Functional Lattices for Automotive Components). Het team uit Nottingham gebruikt voor de onderdelen selective laser melting (SLM). Hierbij worden de plakjes van een 3D te printen object met een laserstraal een voor een opgebouwd uit aluminiumpoeder.
Doordat alleen het benodigde materiaal om het onderdeel te bouwen wordt gebruikt, ontstaat er minder afval. Het onderdeel kan precies zo ontworpen worden om de prestaties te maximaliseren en de kosten te minimaliseren. Het gebruikte aluminiumpoeder is ook goed te recyclen.
De eerste test richt zich op produceren van remklauwen en koellichamen voor koplampen. Deze worden gebruikt voor luxeauto’s en in de motorsport.
Dossier Oekraïne op Engineersonline In de nacht van 23 op 24 februari 2022 is Rusland de Oekraïne binnengevallen. Wat is er sindsdien allemaal gebeurd met betrekking op de high tech en Nederlandse industrie? Op collega-website Engineersonline staat een Rusland/Oekraïne-dossier, waarin we de acties, feiten en meningen op een rijtje zetten.
ab op Twitter
Volg ab nu ook op Twitter!
Onze accountnaam is: @aenb
Agenda meer (1)