Laatste nieuws:

TOULOUSE (FRANKRIJK), 26 januari 2017 14:52

Hyperloop bouwt vestiging in Frankrijk (video)

Hyperloop Transportation Technologies gaat een europese R&D-locatie bouwen in Toulouse. De bouwplannen van Hyperloop werden op 24 januari bekrachtigd.

3D-Concepttekening van een Hyperloop-station.'
3D-Concepttekening van een Hyperloop-station.
1/1

Hyperloop is een nieuw transportconcept van Elon Musk (Tesla, SpaceX, Paypal). De technologie gebruikt door magnetisme zwevende capsules die door lagedrukbuizen bewegen met gemiddelde snelheden van rond de 970 km/u en topsnelheden tot 1 200 km/u. De Hyperloop belooft veilig, snel en energie-efficiënt te worden.

Hyperloop Transportation Technologies

Het bedrijf Hyperloop Transportation Technologies (HTT) werd in 2013 opgericht om een transportsysteem te bouwen voor Elon Musk's visie. Musk is zelf niet betrokken bij HTT. De technologie wordt momenteel door verschillende bedrijven en studententeams van over de hele wereld ontwikkeld.

De nieuwe locatie in Toulouse zal een Hyperloop ontwikkel- en onderzoekscentrum gaan omvatten, alsmede een testbaan van 1 km lang, een ‘Hyperloop Academy’ voor samenwerking met universiteiten en onderzoekslabs, een technologielab en een demonstratiecentrum. Dit laatste moet een soort showroom worden voor de Hyperloop en de nodige touristen naar de locatie in Toulouse trekken.

Toulouse als innovatie-hub

Dirk Ahlborn, CEO van HTT: “Toulouse is het zenuwcentrum van de Europese lucht- en ruimtevaartindustrie en wereldwijde innovatie. Het voelde voor ons heel natuurlijk om hier aanwezig te zijn, naast zoveel van onze partners en collega’s.” Ahlborn geeft aan blij te zijn met de warme ontvangst door Toulouse Métropole.

De locatie zal ongeveer 3 000 vierkante meter groot worden en wordt gebouwd op vliegveld Francazal, een voormalige militaire basis.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden