Laatste nieuws:

TOULOUSE (FRANKRIJK), 26 januari 2017 14:52

Hyperloop bouwt vestiging in Frankrijk (video)

Hyperloop Transportation Technologies gaat een europese R&D-locatie bouwen in Toulouse. De bouwplannen van Hyperloop werden op 24 januari bekrachtigd.

3D-Concepttekening van een Hyperloop-station.'
3D-Concepttekening van een Hyperloop-station.
1/1

Hyperloop is een nieuw transportconcept van Elon Musk (Tesla, SpaceX, Paypal). De technologie gebruikt door magnetisme zwevende capsules die door lagedrukbuizen bewegen met gemiddelde snelheden van rond de 970 km/u en topsnelheden tot 1 200 km/u. De Hyperloop belooft veilig, snel en energie-efficiënt te worden.

Hyperloop Transportation Technologies

Het bedrijf Hyperloop Transportation Technologies (HTT) werd in 2013 opgericht om een transportsysteem te bouwen voor Elon Musk's visie. Musk is zelf niet betrokken bij HTT. De technologie wordt momenteel door verschillende bedrijven en studententeams van over de hele wereld ontwikkeld.

De nieuwe locatie in Toulouse zal een Hyperloop ontwikkel- en onderzoekscentrum gaan omvatten, alsmede een testbaan van 1 km lang, een ‘Hyperloop Academy’ voor samenwerking met universiteiten en onderzoekslabs, een technologielab en een demonstratiecentrum. Dit laatste moet een soort showroom worden voor de Hyperloop en de nodige touristen naar de locatie in Toulouse trekken.

Toulouse als innovatie-hub

Dirk Ahlborn, CEO van HTT: “Toulouse is het zenuwcentrum van de Europese lucht- en ruimtevaartindustrie en wereldwijde innovatie. Het voelde voor ons heel natuurlijk om hier aanwezig te zijn, naast zoveel van onze partners en collega’s.” Ahlborn geeft aan blij te zijn met de warme ontvangst door Toulouse Métropole.

De locatie zal ongeveer 3 000 vierkante meter groot worden en wordt gebouwd op vliegveld Francazal, een voormalige militaire basis.

Reacties (2)

Dankuwel voor de reactie. We hebben het artikel aangepast ter verduidelijking.

Nathan Strik

30-01-2017 op 10:27

Hyperloop Transportation Technologies is niet gerelateerd aan Elon Musk's Hyperloop One. Ik hoop dat de redactie deze fout kan corrigeren.

Philippe Piatkiewitz

27-01-2017 op 10:03

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 

Van onze partners meer (3)...

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

DIS Sensors

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

8 juni 2021 -
Engineering Event Safety

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden