Laatste nieuws:

ROTTERDAM, 23 januari 2017 10:40

Festival Techxworld maakt jongeren warm voor een carrière in de techniek

Op donderdag 23 februari vindt in de Onderzeebootloods op RDM Rotterdam het techniekfestival Techxworld plaats. Jongeren maken kennis met Nederlandse bedrijven en hun innovaties met als doel ze enthousiast te maken voor een carrière in de techniek, technologie en ICT.

'
1/1

De organisatie wil zo het tekort aan bèta's in ons land terugdringen. Binnen de acht werelden van techniek worden bezoekers uitgedaagd met opdrachten, workshops en verschillende activiteiten.

Techxworld

Techxworld laat jongeren zien hoe veelzijdig en dynamisch techniek, technologie en ICT kunnen zijn. Ze ervaren dit bij de aanwezige bedrijven die in acht werelden van techniek zijn ingedeeld.

Zo kunnen bezoekers in de wereld van Techxlifestyle meedenken over de oplossing voor de plastic soep, zelf een machine ontwikkelen en deze ter plaatse testen. Defensie laat jongeren binnen de wereld van Techxsecurity een F-35 (Joint Strike Fighter) simulator ervaren. Bij Techxmobility wordt een VR-bril getoond waarmee monteurs dwars door de constructie van een kapotte auto kunnen kijken.

Doelgroep

Het festival richt zich op studenten MBO, HBO en WO die een technische studie volgen, maar ook op bovenbouwleerlingen van het voortgezet onderwijs. Speciaal voor hen is er een gratis scholenprogramma waarbij de leerlingen opdrachten maken bij de aanwezige bedrijven.

De jonge bezoekers maken zo optimaal kennis met de breedte van het vakgebied. Studenten kunnen zelf hun weg door de werelden van techniek vinden. Voor hen is er op het festival ook aandacht voor stageplaatsen en openstaande vacatures waarmee een goede doorstroom naar het bedrijfsleven bevorderd wordt.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden