Laatste nieuws:

SAN FRANCISCO, CALIFORNIë (VS), 19 januari 2017 15:25

Voedselbezorging via robots (video)

De Amerikaanse koeriersdiensten Doordash en Postmates gaan robots van het bedrijf Starship inzetten voor postbezorging. De robots gaan pakketjes met voedsel bezorgen.

(Foto: Reuters/Wolfgang Rattay)'
(Foto: Reuters/Wolfgang Rattay)
1/1

Doordash en Postmates zijn samenwerkingsverbanden aangegaan met Starship Technologies. Starship bouwt de zelfrijdende robots om gekoelde producten te kunnen bezorgen.

Starship robots

De robots lijken een beetje op een koelbox op wieltjes. Ze rijden met een topsnelheid van ongeveer 6 kilometer per uur en kunnen ruim 18 kilo vervoeren door over stoepen en straten te rollen.

De bezorgrobots kunnen praktisch autonoom hun taak uitvoeren, maar worden wel door een menselijke bestuurder op afstand in de gaten gehouden via een speciale app.

Test

De eerste tests met de robots worden door Doordash en Postmates uitgevoerd in Redwood City, Californië en Washington, D.C.

De beide partners verwachten niet dat de robots hun menselijke koeriers snel zullen vervangen, zelfs als de technologie snel beter wordt en ook de nodige wetgeving voordelig uit gaat vallen.

De bedrijven zien wel dat de robots voordeel hebben bij het bezorgen van orders die mensen minder leuk vinden om te doen, zoals bijvoorbeeld veel kleine orders binnen een kleine straal. De robots kunnen deze taak vervullen, terwijl de grotere orders over langere afstanden door mensenhanden worden gedaan.

bron: Techcrunch

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden