Laatste nieuws:

CHINA LAKE, CALIFORNIë (VS), 12 januari 2017 13:59

Amerikanen testen zwerm micro-drones (video)

Het Amerikaanse Ministerie van Defensie heeft een succesvolle test uitgevoerd met een zwerm van 103 micro-drones. De zogeheten ‘Perdix’-drones werden gelanceerd vanuit drie straaljagers en voerden daarna autonoom een testmissie uit.

'
1/1

De test werd afgelopen oktober uitgevoerd in China Lake, Californië. Drie F/A-18 Super Hornets lanceerden de 103 Perdix-drones. Hierna vormden de drones een zwerm met geavanceerd gedrag zoals collectieve besluitvorming, adaptieve formatievlucht en zelfhelend vermogen.

Perdix drone

De kleine Perdix-drone is oorspronkelijk ontworpen door engineeringstudenten van de Massachusetts Institute of Technology (MIT). De drone is vervolgens aangepast voor militaire doeleinden door wetenschappers en engineers van MIT Lincoln Laboratory. Met smartphones als voorbeeld zijn de ontwerpers sinds 2013 steeds bezig geweest om de hardware en software te updaten. De test in oktober werd gedaan met Perdix-drones van de zesde generatie.

Succesvolle test

De test in oktober bleek een succesvolle demonstratie van de betrouwbaarheid van de drones onder omstandigheden tijdens een potentiële missie. Denk hierbij aan lancering bij een snelheid van Mach 0.6, temperaturen van -10 graden Celcius en grote schokken die optreden tijdens de lancering van de drone uit de straaljager.

Toepassingen

De Perdix-drones meten ongeveer 30 centimeter van vleugeltip tot vleugeltip en wegen 230 gram. Ze zijn met name gemaakt voor gegevensverzameling op lage hoogte, alsook toezicht- en verkenningsmissies.

Defensie gaat nu op zoek naar partijen die de Perdix-drones in batches van 1000 stuks kunnen massaproduceren.

bron: U.S. Department of Defense

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden