Laatste nieuws:

'S-HERTOGENBOSCH, 9 januari 2017 10:40

3DExperience-platform ondersteunt HTC Vive

Dassault Systèmes laat weten dat het 3DExperience-platform nu ook ondersteuning heeft voor de HTC Vive Business Edition. Met deze professionele virtualrealitybril van HTC kunnen gebruikers ontwerpen bekijken en valideren.

De HTC Vive Business Edition'
De HTC Vive Business Edition
1/1

Mechanisch ingenieurs, industrieel ontwerpers, marketeers, projectmanagers en andere professionals kunnen met behulp van de VR-bril achter hun pc intuïtief werken in een stereoscopische virtuele werkelijkheid. Dankzij de bril krijgen gebruikers een nieuwe manier om computermodellen te bekijken.

Samenwerking met HTC

Samen met HTC wil Dassault Systèmes verschillende toepassingen uitrollen in het bedrijfsleven. De plannen voor deze samenwerking werden in april 2016 bekendgemaakt. Tijdens de CES in Las Vegas deze maand verzorgden de twee bedrijven al een demonstratie van de mogelijkheden die virtual reality biedt voor bedrijven en overheden.

Olivier Ribet, vice-president high-tech industry bij Dassault: “Het bedrijfsleven begint steeds meer de strategische waarde in te zien van virtual reality. De combinatie van virtual reality met de oplossingen van het 3DExperience-platform verlegt de grenzen van de creativiteit. Ontwerpers en ingenieurs kunnen bijvoorbeeld het uiterlijk en de technische eisen van een product perfectioneren en marketeers krijgen meer mogelijkheden om een persoonlijke gebruikerservaring te creëren.”

“De Vive Business Edition stelt klanten van Dassault Systèmes in staat om virtual reality op grote schaal in te zetten tegen lage kosten”, aldus Hervé Fontaine, vice-president virtual reality enterprise and business development bij HTC. “Het unieke lasertrackingsysteem van de Vive is door de grote precisie en zeer lage latency ideaal voor de CATIA-applicaties van Dassault Systèmes. Gebruikers kunnen hun werk in real time controleren terwijl ze het design aanpassen.”

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden