Laatste nieuws:

GELDERMALSEN, 5 januari 2017 11:35

Ultimaker 3 krijgt firmware-update

3D-printerfabrikant Ultimaker heeft een firmware-update uitgebracht voor 3D-printers uit de Ultimaker 3-serie. Met de update worden problemen opgelost en verbeteringen gerealiseerd.

De firmware-update versnelt en verbetert het ‘active leveling’-proces waarbij de bouwplaat automatisch wordt gekalibreerd. Met de nieuwe software start het meetproces dichter bij de bouwplaat, waardoor het minder tijd in beslag neemt. Ook meet het systeem nu op zes punten in plaats van vier, wat betrouwbaarder werkt.

Materiaal en printproces

Ook op het gebied van wisselen van materiaal en het printproces zijn verbeteringen doorgevoerd. Zo is het verwijderen van filament nu sneller. Als de situatie het toelaat kan de opwarm-stap worden overgeslagen zodat materiaal sneller kan worden verwijderd.

De communicatie tussen de extruder-eenheid (print core), firm- en software is verbeterd. Alle niet-gekalibreerde situaties worden nu herkend en gecommuniceerd naar de gebruiker. Als je probeert te printen met een niet-gekalibreerde configuratie, zal de Ultimaker 3 adviseren om de extruder-eenheid te kalibreren.

Gebruiksdata van extruder-eenheden wordt nu ook opgeslagen zodat de gebruiker kan lezen hoe lang een extruder-eenheid gebruikt is, hoeveel materiaal er is geëxtrudeerd en wat de maximaal behaalde temperatuur is. Ook is de betrouwbaarheid van de XY-calibratieprint verbeterd om over-extrusie te corrigeren.

Kleine aanpassingen

Ultimaker heeft nog wat kleine dingen verbeterd en opgepoetst. Zo werkt de NFC-functie voor het scannen van materiaalspoelen betrouwbaarder. De veiligheid bij de toegankelijkheid van de printkop is ook verbeterd; er is geen kans meer op verwondingen aan je hand door de hete bouwplaat.

Cura kan nu ook onderscheid zien tussen een Ultimaker 3 of Ultimaker 3 Extended. Ook zijn enkele teksten en onderdelen van de gebruikersinterface verfijnd voor duidelijkheid.

Tot slot is ook het stroomverbruik geoptimaliseerd om overbelasting van de voeding te voorkomen en is er een fout opgelost met de DRAM-frequentie in de bootloader om te voorkomen dat printers vastlopen.

Gebruikers die hun Ultimaker 3 willen updaten kunnen dit doen door de update-handleiding van Ultimaker te volgen.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden