Laatste nieuws:

WAGENINGEN, 5 januari 2017 10:10

Autonoom voertuig Wepod verder ontwikkeld met Europese subsidie

Het Rijk, provincies, 20 bedrijven uit Nederland en Duitsland, Technische Universiteit Delft, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en het Duitse Ikem gaan nog zeker 3 jaar door met het ontwikkelen van zelfrijdend vervoer in Gelderland én in Duitsland.

WEpods blijven nog zeker 3 jaar rijden in Gelderland. '
WEpods blijven nog zeker 3 jaar rijden in Gelderland.
1/1

De Europese subsidieaanvraag ‘Interreg Automated Transport' is op 21 december toegekend door de Stuurgroep Interreg VA Euregio Rijn-Waal. Hiermee kan het Wepod-project met de twee zelfrijdende busjes, Wurby en Welly, drie jaar worden voortgezet. De Interreg subsidie is een gezamenlijke aanvraag door de Provincie Gelderland en 27 partners in het Nederland Duitse grensgebied, waaronder de TU Delft. Het Wepod project wordt uitgebreid naar de regio Noordrijn-Westfalen.

De testritten en doorontwikkeling van de software van de WEpods in Food Valley gaan door. De voertuigen blijven tussen Ede en Wageningen rijden. Daarnaast komen er grensoverschrijdende testritten. Op vliegveld Weeze gaat getest worden met mensen en pakketten én er komt een proef met autonoom rijdende trucks in konvooi. Belangrijke onderwerpen blijven de doorontwikkeling van de techniek en software, wet- en regelgeving en veiligheid. Kenmerkend voor het project blijft het delen van zowel de technische kennis als de kennis rond maatschappelijke vraagstukken die met zelfrijdend vervoer samenhangen.

TU Delft en Wepods

Diverse TU Delft onderzoekers zijn betrokken bij dit project. Pieter Jonker, hoogleraar vision based robotics, zal samen met Robot Care Systems het onderzoek naar het sensorsysteem van de Wepods voortzetten. Riender Happee, programmamanager Automotive, gaat kijken naar de mens-machine interactie: de interactie tussen een automatisch rijdend voertuig en andere verkeersdeelnemers. Hiervoor zal hij met andere onderzoekers diverse verkeersscenario's met verschillende (kwetsbare) weggebruikers onderzoeken. Ook onderzoekt hij de acceptatie en de visie op comfort van de gebruikers van een zelfrijdend voertuig.

bron: Engineersonline.nl

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden