Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 4 januari 2017 11:29

Workshop ontwerpen voor 3D-printing

The High Tech Institute en Fontys Centre of Expertise High Tech Systems (HTSM) geven in mei een driedaagse workshop ontwerpen voor 3D-printing. Het geleerde kan in het 3D-printing lab van Fontys Hogescholen gelijk in de praktijk worden gebracht.

'
1/1

Bij de workshop ‘Design for Additive Manufacturing’ worden ontwerp en realisatie van industrieel 3D-printen direct met elkaar verweven. De eigenschappen van additive manufacturing kunnen aanzienlijke concurrentievoordelen brengen in het productontwikkelingsproces en/of het (eind)product.

Training

De training vindt plaats in en om het ObjeXlab: het 3D-printing lab van het Fontys Centre of Expertise HTSM in Eindhoven. Tijdens de hands-on training leert u de eigenschappen van additive manufacturing kennen en benutten. De lessen worden verzorgd door ervaren docenten die enerzijds verbonden zijn aan de Fontys onderzoeksgroep Innovatieve Productietechnologie en anderzijds actief zijn in de high-tech industrie.

Het printlab is uitgerust met tal van industriële 3D-printers, zowel voor kunststoffen als metalen. In het lab wordt ook gewerkt met 3D-scanners, apparatuur voor materiaalanalyse en warmtebehandeling en met alle relevante softwarepakketten. Elke trainingsdag bestaat uit een mix van theorie en praktijk, onder begeleiding van labassistenten.

‘Design for Additive Manufacturing’ is een driedaagse workshop en vindt plaats op 17, 18 en 19 mei 2017 in het 3D-printing lab van Fontys Hogescholen in Eindhoven.

Doelstelling

Na afloop van de training hebben de deelnemers inzicht in de eigenschappen, uitdagingen, kansen en implicaties van additive manufacturing en zijn ze in staat om ontwerprichtlijnen toe te passen in hun eigen organisatie.

Doelgroep

De workshop richt zich op productingenieurs, productontwerpers, systeemarchitecten, projectleiders en productie-ingenieurs. Vereisten: Technisch onderwijs (BSc of hoger).

Meer informatie en aanmelden voor de workshop ‘Design for Additive Manufacturing’.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden