Laatste nieuws:

ARLINGTON, VIRGINIA (VS), 2 januari 2017 14:42

Bionische arm klaar voor productie (video)

DARPA’s ‘LUKE’, een geavanceerde bionische arm, is klaar voor productie. De eerste productiemodellen zullen gebruikt worden door het Amerikaanse leger om oorlogsveteranen met een handicap te helpen.

De LUKE robothand'
De LUKE robothand
1/1

De commerciële naam van de LUKE-arm zal ‘DEKA Arm System’ worden. De robotarm is het geesteskind van Segway-bedenker Dean Kamen. LUKE is een afkorting en staat voor Life Under Kinetic Evolution. Ook is het een knipoog naar ‘Luke Skywalker’, het bekende personage uit de Star Wars-films die ook een bionische arm kreeg nadat Darth Vader deze afhakte.

Bionische arm

De arm kan heel natuurlijk bewegen doordat het meerdere commando’s tegelijk kan begrijpen. In tests die DARPA heeft uitgevoerd waren mensen in staat hun haar te kammen en sloten te openen.

Volgens Justin Sanchez, hoofd van DARPA’s biotechnologie-afdeling liggen er plannen om LUKE nog levensechter te maken.

Volgens Sanchez ziet DARPA “deze ledematen nog behendiger worden en een verfijnde sensorische ervaring bieden door ze rechtstreeks aan te sluiten op het perifeer en het centrale zenuwstelsel van gebruikers.”

bron: Engadget

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden