Laatste nieuws:

SEOUL (ZUID-KOREA), 19 december 2016 14:50

Koreaans bedrijf bouwt een echte ‘mech’ (video)

Korea Future Technology (KFT) heeft een lopende robot in ontwikkeling die groot genoeg is om een menselijke bestuurder mee te kunnen dragen; een echte ‘mech’ dus.

(Foto via Facebook: Vitaly Bulgarov / Korea Future Technology)'
(Foto via Facebook: Vitaly Bulgarov / Korea Future Technology)
1/1

Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft voor het ontwerp van de robot de hulp ingeroepen van Vitaly Burgarov, een concept-ontwerper uit de games-industrie.

Het project is ‘METHOD-1’ gedoopt en de enorme robot kan nu al de armen bewegen en zelfs kleine stukjes lopen.

Mech

De term ‘mech’ wordt in het westen veel gebruikt voor gigantische robot-tanks waarin menselijke piloten zitten. De METHOD-1 wordt een hommage aan deze fantasie-oorlogsmachines.

Doel van het project is niet alleen om ‘iets gaafs’ te bouwen, maar ook om te kijken in welke scenario’s dit soort robot-techniek toepassingen zou kunnen hebben.

Het idee is dus om een robot-platform te bouwen wat ook gemakkelijk in te zetten is voor allerlei toepassingen. Als de armen bijvoorbeeld enorm handig blijken te zijn voor grijp-werkzaamheden in de echte wereld, dan zal KFT dit als stand-alone techniek beschikbaar maken.

In onderstaande twee filmpjes zijn in ieder geval alvast enkele inspirerende beelden te zien van de METHOD-1.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden