RATINGEN (DUITSLAND), 15 december 2016 14:47

Mitsubishi ‘Threebots’ slepen Red Dot Design awards binnen (video)

De interactieve ‘Threebots’ van Mitsubishi Electric hebben begin november twee prijzen gewonnen op het Red Dot Gala. Zowel de ‘Grand Prix 2016’ als de ‘Best of the Best’ werden uitgereikt aan het concept.

De Threebots zijn te zien in de Duitse Mitsubishi Electric-locatie te Ratingen. Het is een interactief concept en onderdeel van een expositie die ‘The World of Mitsubishi’ gedoopt is. Het bestaat uit drie industriële robots die samen een technisch uitdagende choreografie uitvoeren.

Tijdens de perfect getimede ‘act’ zijn er verschillende animaties op drie monitoren te zien die de robots vasthouden. De ogenschijnlijk moeiteloze bewegingen moeten het technologische kunnen van Mitsubishi Electric laten zien op het gebied van industriële robotica.

Sierlijke robots

De choreografie van de drie robots is bewust ontworpen om te breken met conventionele bewegingspatronen die robots kenmerken. Het resultaat is een sierlijk samenspel van de handigheid en de flexibiliteit van de robots.

De expositie van de ‘Threebots’ is te zien in onderstaande videoclip en in de foyer van het Mitsubishi Electric kantoor in Ratingen. Bezoekers zijn welkom om te komen kijken naar de robots.

Foto's:

Mitsubishi ‘Threebots’ slepen Red Dot Design awards binnen (video)

De 'Threebots' wonnen twee Red Dot Design Awards: de 'Grand Prix 2016' en de 'Best of the Best' award.

Yuji Suwa, Georg Jennen, Andreas Schimmelpfennig en Sarah Böckenhüser

Yuji Suwa, (tweede van links) en Georg Jennen (rechts) ontvangen de Red Dot Award samen met Andreas Schimmelpfennig en Sarah Böckenhüser, beiden van Elastique GmbH uit Keulen.

© Aandrijvenenbesturen.nl