Laatste nieuws:

RATINGEN (DUITSLAND), 15 december 2016 14:47

Mitsubishi ‘Threebots’ slepen Red Dot Design awards binnen (video)

De interactieve ‘Threebots’ van Mitsubishi Electric hebben begin november twee prijzen gewonnen op het Red Dot Gala. Zowel de ‘Grand Prix 2016’ als de ‘Best of the Best’ werden uitgereikt aan het concept.

De 'Threebots' wonnen twee Red Dot Design Awards: de 'Grand Prix 2016' en de 'Best of the Best' award.'
De 'Threebots' wonnen twee Red Dot Design Awards: de 'Grand Prix 2016' en de 'Best of the Best' award.
Rechts
1/2

De Threebots zijn te zien in de Duitse Mitsubishi Electric-locatie te Ratingen. Het is een interactief concept en onderdeel van een expositie die ‘The World of Mitsubishi’ gedoopt is. Het bestaat uit drie industriële robots die samen een technisch uitdagende choreografie uitvoeren.

Tijdens de perfect getimede ‘act’ zijn er verschillende animaties op drie monitoren te zien die de robots vasthouden. De ogenschijnlijk moeiteloze bewegingen moeten het technologische kunnen van Mitsubishi Electric laten zien op het gebied van industriële robotica.

Sierlijke robots

De choreografie van de drie robots is bewust ontworpen om te breken met conventionele bewegingspatronen die robots kenmerken. Het resultaat is een sierlijk samenspel van de handigheid en de flexibiliteit van de robots.

De expositie van de ‘Threebots’ is te zien in onderstaande videoclip en in de foyer van het Mitsubishi Electric kantoor in Ratingen. Bezoekers zijn welkom om te komen kijken naar de robots.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden