Laatste nieuws:

LAUSANNE (ZWITSERLAND), 12 december 2016 12:17

‘Binnen 10 jaar elektrisch passagiersvliegtuig’

Solar Impulse-vlieger Bertrand Piccard zegt dat hij verwacht dat er binnen 10 jaar passagiersvliegtuigen zullen zijn die vliegen op elektriciteit.

Bertrand Piccard (Foto: Marcelo del Pozo)'
Bertrand Piccard (Foto: Marcelo del Pozo)
1/1

Piccard richtte samen met Andre Borschberg het bedrijf Solar Impulse op. Het duo schreef op 26 juli 2016 geschiedenis door een vlucht rond de wereld te voltooien op zonne-energie.

Vervolgprojecten

Sinds die historische vlucht zijn Piccard en Borschberg druk met projecten die aantonen hoe technologieën uit hun zonnevliegtuig de luchtvaart vooruit kunnen helpen. Ze zijn vooral geïnteresseerd in het ontwikkelen van kleine elektrische vliegtuigen met een vluchttijd van ongeveer anderhalf uur. Volgens Borschberg zal het volgende project begin 2017 officieel worden aangekondigd.

Korte afstanden

“Over negen jaar en acht maanden zullen 50 mensen korte afstanden vliegen in elektrische vliegtuigen”, aldus Piccard in een interview met persbureau Reuters. “Waarom negen jaar en acht maanden? Omdat ik nu al vier maanden roep dat het over 10 jaar zal gaan gebeuren”, voegt Piccard toe.

Klimaatverandering en Trump

Zorgen om president Trump en zijn vriendelijke beleid op het gebied van fossiele brandstoffen wuift Piccard weg. Het maakt volgens Piccard niet uit wat mensen vinden van klimaatverandering, omdat schone technologieën steeds goedkoper worden. Ook is het een belangrijke groeisector die niet genegeerd kan worden. Als voorbeelden noemt Piccard de kostenreductie die we nu al ervaren door huize goed te isoleren en ledverlichting te gebruiken.

“Vijf jaar geleden waren alle schone technologieën veel duurder - dat is vandaag de dag niet aan de orde. Als het doel is winstgevend te zijn en banen te creëren, dan is steenkool failliet”, aldus Piccard.

bron: Reuters

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

30 november 2022 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden