Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 12 december 2016 11:08

Kabinet stimuleert groei Smart Industry Fieldlabs

Het kabinet heeft vrijdag 9 december de regeling Smart Industry Fieldlabs gepubliceerd. Daarmee komt er bijna € 15 miljoen subsidie beschikbaar voor het opzetten van nieuwe experimentele projecten in de Fieldlabs Smart Industry.

'
1/1

Fieldlabs zijn praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen Smart Industry oplossingen kunnen ontwikkelen, testen en implementeren en waarbij de verbinding met onderzoek, onderwijs en beleid wordt verstrekt.

Ondersteuning Smart Industry

“Met deze vernieuwde regeling geeft het kabinet een duidelijk signaal Smart Industry in toenemende mate te ondersteunen”, aldus Ineke Dezentjé Hamming, voorzitter van het Team Smart Industry en voorzitter van FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. “Dit vind ik heel positief, want investeren in de versnelling van de digitalisering van Nederland loont. Het creëert nieuwe verdienkracht en banen.”

Actieagenda Smart Industry

In 2014 is de Actieagenda Smart Industry aangeboden aan de Minister van Economische Zaken. Voor de uitvoering is een programmabureau opgericht door FME, de Kamer van Koophandel, TNO, Nederland ICT en het Ministerie van Economische Zaken. Deze Actieagenda is een aanvulling op de Topsectorenaanpak.

De doelstelling van de Actieagenda Smart Industry is het versnellen van de digitalisering van de industrie met als doel de concurrentiekracht van de Nederlandse industrie te vergroten en Nederland aantrekkelijker te maken als vestigingsplaats voor productieactiviteiten.

“Met het stimuleren van fieldlabs kunnen oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen versneld worden ontwikkeld en gedemonstreerd”, aldus Dezentjé Hamming. “Met deze fieldlabs laat Nederland de wereld zien wat mogelijk is en heeft de industrie een springplank om de internationale positie te versterken. Ik kijk ook zeker uit naar de nieuwe kabinetsplannen en hoe we samen deze versnelling nog meer impact kunnen geven.”

Subsidie

De financiële ondersteuning van de Smart Industry Fieldlabs wordt vormgegeven als een subsidie waarvan tweederde deel als een renteloze lening wordt verstrekt.

Aanvragen voor de nieuwe subsidiemodule kunnen gedurende twee maanden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) worden ingediend, van 1 februari 2017 tot en met 31 maart 2017. RVO organiseert op 13 december een informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst krijg je meer informatie over de achtergronden van deze subsidieregeling die binnenkort open gaat. Ga voor meer informatie naar de website van de RVO.

bron: FME

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden