WALTHAM, MASSACHUSETTS / PENSACOLA, FLORIDA (VS), 5 december 2016 14:22

Atlas-robot loopt over oneven terrein (video)

De mensachtige Atlas-robot van Boston Dynamics kan nu over nog lastiger terrein lopen. Tot voor kort had de robot een relatief vlakke ondergrond nodig.

Samen met onderzoekers van het Institute for Human & Machine Cognition (IHMC) in Florida heeft Boston Dynamics de Atlas-robot nu de mogelijkheid gegeven om over zeer oneven terrein te lopen.

Algoritme

De onderzoekers van IHMC ontwikkelden een nieuw algoritme voor Atlas. Hiermee kan de robot zichzelf beter in balans houden. De demonstratie-opstelling bevatte enkele betonblokken die onder een hoek stonden. Een echte uitdaging voor de robot dus.

Stapje-voor-stapje

De robot gebruikt een combinatie van ‘dynamische staptechnologie’ met het vooruit ‘slingeren’ van het eigen bovenlichaam om succesvol over het moeilijke terrein te lopen.

Zoals te zien is in onderstaande video gaat dit niet heel erg snel. Toch zal dankzij dit onderzoek de toekomst van de tweevoetige robots een stuk rooskleuriger uitzien.

Meer en meer zullen dit soort robots in staan zijn om zich op plekken te begeven die gevaarlijk zijn voor mensen, zonder dat er gevaar bestaat op een val vanwege een verkeerde stap, of een grote kei.

bron: Engadget

Foto's:

Atlas-robot loopt over oneven terrein (video)

(Foto: Boston Dynamics)

© Aandrijvenenbesturen.nl