Laatste nieuws:

AMERSFOORT, 1 december 2016 11:28

Amersfoortse studenten starten met 3D-technologie

Acht studenten van het Tech College Amersfoort gaan de challenge van hun docent werktuigbouwkunde aan en zijn inmiddels gestart met het traject 3D-technologie.

'
1/1

Speciaal voor dit traject is een 3D-scanner en diverse software aangeschaft. Het traject staat open voor eigen inbreng van de studenten, maar bevat in elk geval een kennismaking met 3D scannen en een verdieping in het programma Solidworks.

Aanleiding

Een van de opkomende technieken bij bedrijven is ‘reverse engineering’. Dit betekent dat een bestaand product gescand wordt om het terug te kunnen brengen naar data in o.a. Solidworks. Zo kan er productverbetering, controle of onderzoek plaatsvinden. De studenten krijgen hier in de toekomst bij bedrijven mee te maken.

Extra uitdaging

“Dankzij dit project verbeteren de kansen van onze studenten op de arbeidsmarkt aanzienlijk.” Aldus René Klemans. “De studenten krijgen eigenlijk nog een schepje extra bovenop hun eigenlijk al uitdagende opleiding. Na afsluiting van dit traject, verlaten ze de school met een diploma en twee extra certificaten.”

Campus van ROC Midden Nederland

Het Tech College in Amersfoort vind je op de Campus van ROC Midden Nederland. De Campus is een prettige locatie, met goede faciliteiten. Het station Schothorst is naast de deur. Studeren en werken kan er volop. En natuurlijk is er ruimte voor ontmoeting en ontdekking. Met medestudenten en andere scholen maar ook met bedrijven.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden