Laatste nieuws:

BRUSSEL (BELGIë), 28 november 2016 13:20

400 miljoen voor start- en scale-ups

Er is een nieuw initiatief vanuit Europa om start- en scale-ups een duwtje in de rug te geven. De Europese Commissie lanceert een plan om de aandacht te richten op durfkapitaal en betere wet –en regelgeving voor betaling van schulden en belastingen door ondernemers.

Europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen'
Europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen
1/1

Europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen heeft zich er voor ingezet om de toegang tot kapitaal voor startende ondernemers makkelijker te maken en de administratieve lasten te verlagen.

Administratieve rompslomp

Van Nieuwenhuizen (VVD): ‘Veel start-ups redden het niet langer dan een paar maanden of een paar jaar. Dat is hartstikke jammer, want zij hebben vaak een enorme innovatieve en creatieve potentie.’ Bovendien duurt het door administratieve rompslomp vaak veel te lang om een bedrijf op te zetten, waardoor sommigen er niet eens aan willen beginnen. ‘In de Verenigde Staten duurt het opstarten van een eigen onderneming vier dagen, in Europa is dat veel langer. Dit moet echt veranderen als we concurrerend willen blijven. Het plan van de Commissie is een goede eerste stap’, zegt Van Nieuwenhuizen.

400 miljoen 

De komende tijd zal de Europese Investeringsbank 400 miljoen euro vrijmaken om te investeren in start-ups. Ook krijgen beginnende ondernemers die het in eerste instantie financieel niet redden een makkelijkere afbetalingsregeling voor hun schulden, waardoor ze niet direct kopje onder gaan.

bron: Vraag en Aanbod

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden