Laatste nieuws:

ROTTERDAM, 28 november 2016 12:54

Oefenfabriek voor educatie en veiligheid in de industrie

Zeven industriële contractors realiseren (in opdracht van Deltalinqs) de RDM Training Plant: een levensechte oefenfabriek voor iedereen die in de industrie werkt.

3D-tekening van de RDM Training Plant'
3D-tekening van de RDM Training Plant
1/1

De zeven bedrijven hebben zich verenigd in het Project Realisatie Oefenplant (PRO). Het zijn: Stork, Croonwolter&dros, SPIE, Mourik Services, Engie, Mammoet en Bilfinger Industrial Services.

Onlangs zijn de eerste palen geslagen voor deze oefenfabriek. “Het is een uniek project”, zegt Cees Jan Asselbergs van Deltalinqs, de Rotterdamse belangenorganisatie voor haven en industrie. “De RDM Training Plant voorziet in een grote behoefte en haakt in op belangrijke ontwikkelingen in de industriële sector”, stelt Asselbergs.

Oefenfabriek

De RDM Training Plant biedt een levensechte oefenomgeving, waar onderwijs en bedrijfsleven veel aan zullen hebben. Algemeen erkende certificaten voor belangrijke industriële trainingen, met de nadruk op het toetsen van inzicht in veiligheid. De oefenfabriek ligt nu nog in onderdelen op de kade bij de RDM Campus op Rotterdam Heijplaat. Het is een oude rubberfabriek van Shell, die is ontmanteld en nu opnieuw wordt opgebouwd voor trainingsdoelen.

Asselbergs: “De totale kosten zijn 4,5 miljoen euro, die evenredig zijn verdeeld onder Rijk, de gemeente Rotterdam inclusief het havenbedrijf Rotterdam, en het bedrijfsleven. Ik vind het fantastisch dat zoveel industriële aannemers het belang van de RDM Training Plant inzien.”

Naar verwachting worden in de oefenfabriek vanaf het voorjaar zo’n veertig opleidingen aangeboden, variërend van ‘werken op hoogte’ en ‘herkennen van risico’s’ tot beroepstrainingen als flensmonteur, isolatiemedewerker of hogedrukspuiter.

PRO

“PRO bestaat uit zeven vooraanstaande contractors die de industrie een warm hart toedragen, dezelfde hoge veiligheidsstandaard delen en de ambitie hebben het veiligheidsniveau door educatie verder te verhogen”, zegt Sales Director Jaap Reijntjes van Croonwolter&dros.

“We zijn het aan onze stand verplicht om daar een bijdrage aan te leveren”, voegt CEO Bilfinger Ruud van Doorn daaraan toe. “Daarom hebben wij met z’n zevenen gewoon gezegd: wij gaan ervoor zorgen dat de RDM Training Plant er komt. Meer veiligheid in de gehele industriële keten is niet alleen een taak voor de overheid en de fabriekseigenaren. Ook wij als contractors leveren er een bijdrage aan.”

Cees Jan Asselbergs is blij met de vorming van PRO: “Zij steken hun nek uit om deze unieke startup van de grond te krijgen en dat is geweldig. Het is een showcase van samenwerking tussen contractors. Ze zetten samen iets neer dat een hoger doel dient: gestandaardiseerde opleidingen en certificaten, maar ook een stuk training aan de nieuwe generatie medewerkers in de industrie.”

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden