Laatste nieuws:

HEERHUGOWAARD, 17 november 2016 09:40

Slim energienet in Heerhugowaard

Negen partijen, waaronder de gemeente Heerhugowaard en de provincie Noord-Holland, ondertekenden op woensdag 16 november een intentieverklaring om in Heerhugowaard een slim energienet aan te leggen.

'
1/1

Bedrijven en organisaties die straks zijn aangesloten op dit net kunnen gebruik maken van elkaars restwarmte voor het verwarmen en koelen van hun huisvesting. Dat is duurzaam en kostenbesparend.

Warmtenet

Onderdeel van het slim energienet zijn nu al de asfaltcollectoren onder een deel van de Westfrisiaweg bij bedrijventerrein De Vaandel. In de toekomst zal ook de HVC in Alkmaar zijn restwarmte aan het slim energienet leveren.

Bedrijven in De Vaandel Stammis Horecaverhuur), De Zandhorst (Burg Azijn en Paramelt) en een nieuw te bouwen appartementencomplex van Woonwaard in Beveland zullen als eersten gebruik gaan maken van dit nieuwe warmtenet. De verwachting is dat anderen zullen volgen.

Energieneutraal

Het slim energienet moet bijdragen aan de ambitie van de gemeente Heerhugowaard om in 2030 energieneutraal te zijn.

Gedeputeerde Van der Hoek van provincie Noord-Holland: “Het initiatief dat tot stand is gekomen ondersteunen wij van harte! De provincie is voor het warmtenet in Heerhugowaard al concreet aan de slag. Zo hebben wij onze medewerking verleend bij het aanbrengen van een warmtecollector in de N23 (Westfrisiaweg). Deze collector oogst in de zomer warmte, die in de bodem wordt opgeslagen om in de winter weer te worden ingezet in Slim Energienet Heerhugowaard.”

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden