Laatste nieuws:

DIEBURG (DUITSLAND), 14 november 2016 10:21

3D-metaalprinter voor MKB’en maakt debuut

OR Laser presenteert dinsdag 15 november een nieuwe 3D-metaalprinter. De Orlas Creator wordt gepresenteerd op de Formnext 2016 in Frankfurt.

De Orlas Creator van OR Laser.'
De Orlas Creator van OR Laser.
Rechts
1/3

Op de beursvloer zal geen conceptmodel, maar een volledig werkend platform worden getoond aan het publiek. De Orlas Creator zal live op de beursvloer metalen onderdelen printen. OR Laser wil de Creator in 2017 al gaan leveren.

Metaalprinter voor MKB-bedrijven

Meer dan drie jaar geleden startte OR Laser met onderzoek naar additieve metaalfabricage. Al snel kwam hierbij de nadruk te liggen op het toegankelijker maken van de techniek. Vooral voor kleine en middelgrote bedrijven bleek er veel potentie te zijn voor metaalprinten.

OR Laser zag bijvoorbeeld toepassingen voor juweliers, tandartsen en medische bedrijven, maar ook kleine engineeringfirma’s en laboratoria worden als potentiële doelgroep gezien. Dit zijn bedrijven die tot op heden geen financieel aantrekkelijke opties hebben voor het 3D-printen met metaal.

Orlas Creator

De 3D-printer is een alles-in-een-systeem. Het bouwplatform is volgens OR Laser uniek in ontwerp en werking en is zo ontworpen dat bouwsnelheden tot 30% sneller zijn dan vergelijkbare machines. Materiaal wordt via een cartridge-systeem aan de machine ‘gevoerd’. Gevulde cartridges kunnen gekocht worden bij OR Laser, maar het bedrijf ziet ook de noodzaak voor een open materiaalsysteem en dit wordt dan ook ondersteund door de Orlas Creator.

Precieze specificaties van de machine volgen na de presentatie, maar volgens OR Laser kan de Creator zich qua printresolutie meten met duurdere machines op de markt.

Software

Om de Orlas Creator te bedienen is geen software van een derde partij nodig. Hierdoor komen er geen extra kosten om de hoek kijken bij het werken met de 3D-printer. OR Laser wil zo een échte alles-in-een-machine leveren aan de klant.

Op 15 november houdt OR Laser op haar Formnext-stand een lancerings-evenement. De lancering vindt plaats om 10.45 uur ’s ochtends in hal 3.1, stand E70 van de Messe Frankfurt in Frankfurt am Main.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden