Laatste nieuws:

MONTFOORT, 10 november 2016 09:50

Rutte en FME: ‘werken aan nummer 1 positie industrie’

Premier Mark Rutte was op 9 november te gast bij de FME Industrietop in Montfoort. Tijdens de top spraken de premier en directeuren van grote en middenkaderbedrijven uit de technologische industrie met elkaar. De conclusie: de Nederlandse industrie moet voor de nummer 1 positie gaan.

Premier Mark Rutte in gesprek met Kiremko-directeur Paul Oosterlaken. Rechts op de foto FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, die de premier de hele dag begeleidde. (Foto: FME)'
Premier Mark Rutte in gesprek met Kiremko-directeur Paul Oosterlaken. Rechts op de foto FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, die de premier de hele dag begeleidde. (Foto: FME)
1/1

Alle partijen waren het er over eens dat de ambitie van de Nederlandse industrie de hoogste moet zijn. Tijdens de industrietop bespraken de aanwezigen met de premier wat nodig is om op de nummer 1 plek te komen.

Digitalisering

Nederland heeft een krachtige industrie met banen op alle niveaus. Digitalisering biedt grote kansen om die positie uit te bouwen. Investeringen in technisch onderwijs, sterke innovatie- en exportinstrumenten en een ministerieel topteam voor digitalisering hebben hoge prioriteit.

Ook zullen industrie en overheid samen meer het belang van de industrie moeten uitdragen: de Nederlandse industrie heeft slimme oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen en de banen van de toekomst zijn in de industrie te vinden.

Industrietop

De FME Industrietop vond plaats bij Kiremko, wereldmarktleider in machines voor de aardappelverwerkingsindustrie in Montfoort.

FME organiseert de komende maanden verschillende industrietoppen met ministers, gesprekken met politici en verkiezingsdebatten om de FME Industrieagenda 2016-2018 Verdienkracht & Vooruitgang onder de politieke aandacht te brengen, zodat de industrie de winnaar van de verkiezingen wordt.

bron: FME

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden