Laatste nieuws:

MONTFOORT, 10 november 2016 09:50

Rutte en FME: ‘werken aan nummer 1 positie industrie’

Premier Mark Rutte was op 9 november te gast bij de FME Industrietop in Montfoort. Tijdens de top spraken de premier en directeuren van grote en middenkaderbedrijven uit de technologische industrie met elkaar. De conclusie: de Nederlandse industrie moet voor de nummer 1 positie gaan.

Premier Mark Rutte in gesprek met Kiremko-directeur Paul Oosterlaken. Rechts op de foto FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, die de premier de hele dag begeleidde. (Foto: FME)'
Premier Mark Rutte in gesprek met Kiremko-directeur Paul Oosterlaken. Rechts op de foto FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, die de premier de hele dag begeleidde. (Foto: FME)
1/1

Alle partijen waren het er over eens dat de ambitie van de Nederlandse industrie de hoogste moet zijn. Tijdens de industrietop bespraken de aanwezigen met de premier wat nodig is om op de nummer 1 plek te komen.

Digitalisering

Nederland heeft een krachtige industrie met banen op alle niveaus. Digitalisering biedt grote kansen om die positie uit te bouwen. Investeringen in technisch onderwijs, sterke innovatie- en exportinstrumenten en een ministerieel topteam voor digitalisering hebben hoge prioriteit.

Ook zullen industrie en overheid samen meer het belang van de industrie moeten uitdragen: de Nederlandse industrie heeft slimme oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen en de banen van de toekomst zijn in de industrie te vinden.

Industrietop

De FME Industrietop vond plaats bij Kiremko, wereldmarktleider in machines voor de aardappelverwerkingsindustrie in Montfoort.

FME organiseert de komende maanden verschillende industrietoppen met ministers, gesprekken met politici en verkiezingsdebatten om de FME Industrieagenda 2016-2018 Verdienkracht & Vooruitgang onder de politieke aandacht te brengen, zodat de industrie de winnaar van de verkiezingen wordt.

bron: FME

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden