EINDHOVEN, 3 november 2016 12:38

Storm Eindhoven terug van 80-daagse wereldreis (video)

De 23 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven die in 80 dagen de wereld zijn rondgereisd op hun zelfontwikkelde elektrische motor, zijn thuis. Op 2 november is het team groots onthaald op de universiteitscampus in Eindhoven.

Het team beëindigt daarmee een reis van zo’n 23.000 wegkilometers. Het doel van de enerverende reis is om de potentie van elektrisch vervoer aan te tonen.

Elektrische motorfiets

Die potentie van een elektrische motorfiets is niet onopgemerkt gebleven. In de afgelopen weken waren de studenten in Amerika. Daar prijkte de Storm-motor op de billboards van Times Square in New York. Ook CNN besteedde aandacht aan het team. Daarnaast hebben de studenten zich gepresenteerd aan een groot aantal bedrijven, scholen en gemeenten.

Bijzondere prestatie

De zelfontwikkelde motorfiets is zonder serieuze technische mankementen de wereld rondgereden. Dat is bijzonder omdat de toermotorfiets werkt op een – door de studenten - zelf ontwikkelde batterijpakket.

Met dit pakket, bestaande uit 24 losse cartridges en goed voor maximaal 28,5 kWh aan energie, kan de motor 380 kilometer rijden zonder opladen. Dat is 13,5 kilometer per kWh. Ter vergelijking: een Tesla kent een verbruik van 5 kilometer per kWh.

Bijna probleemloos rond de wereld

Enige vertraging ontstond op de tweede dag van de reis, toen de motor korte tijd uitviel. Na reparatie heeft de motor probleemloos verder gereden, om via Europa, Centraal-Azië, China en Amerika via Parijs terug naar Eindhoven te rijden.

bron: TU Eindhoven

Foto's:

Storm Eindhoven terug van 80-daagse wereldreis (video)

(Foto: TU Eindhoven)

© Aandrijvenenbesturen.nl