Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 3 november 2016 12:38

Storm Eindhoven terug van 80-daagse wereldreis (video)

De 23 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven die in 80 dagen de wereld zijn rondgereisd op hun zelfontwikkelde elektrische motor, zijn thuis. Op 2 november is het team groots onthaald op de universiteitscampus in Eindhoven.

(Foto: TU Eindhoven)'
(Foto: TU Eindhoven)
1/1

Het team beëindigt daarmee een reis van zo’n 23.000 wegkilometers. Het doel van de enerverende reis is om de potentie van elektrisch vervoer aan te tonen.

Elektrische motorfiets

Die potentie van een elektrische motorfiets is niet onopgemerkt gebleven. In de afgelopen weken waren de studenten in Amerika. Daar prijkte de Storm-motor op de billboards van Times Square in New York. Ook CNN besteedde aandacht aan het team. Daarnaast hebben de studenten zich gepresenteerd aan een groot aantal bedrijven, scholen en gemeenten.

Bijzondere prestatie

De zelfontwikkelde motorfiets is zonder serieuze technische mankementen de wereld rondgereden. Dat is bijzonder omdat de toermotorfiets werkt op een – door de studenten - zelf ontwikkelde batterijpakket.

Met dit pakket, bestaande uit 24 losse cartridges en goed voor maximaal 28,5 kWh aan energie, kan de motor 380 kilometer rijden zonder opladen. Dat is 13,5 kilometer per kWh. Ter vergelijking: een Tesla kent een verbruik van 5 kilometer per kWh.

Bijna probleemloos rond de wereld

Enige vertraging ontstond op de tweede dag van de reis, toen de motor korte tijd uitviel. Na reparatie heeft de motor probleemloos verder gereden, om via Europa, Centraal-Azië, China en Amerika via Parijs terug naar Eindhoven te rijden.

bron: TU Eindhoven

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

15 april 2024 - Messe Düsseldorf
Tube
15 april 2024 - Messe Düsseldorf
wire
16 april 2024 - Veldhoven
Manufacturing Technology Conference
16 april 2024 - Veldhoven
CLEAN EVENT
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden