EINDHOVEN, 3 november 2016 12:12

Vier nieuwe sprekers op de Constructeursdag

Werner Degreave (Autodesk), Tom de Rooster (SKF), Henk Jörg (TFH Technical Services) en Maarten J.G. van Teeffelen (CNC-Consults & Automation) zullen gaan spreken op de Constructeursdag 2017.

De vijfde editie van dit congres vindt op 29 november 2016 plaats in het Evoluon (Eindhoven). Het thema dit jaar is ‘Constructeur: Tekenaar of Spin in het web?

Binnen dit thema houden de vier sprekers lezingen over de volgende onderwerpen:

Werner Degraeve (Autodesk)

Dhr. Degraeve spreekt over ‘Design voor nieuwe productietechnologieën’. Nieuwe technologische trends schudden de maakindustrie grondig door elkaar. Dankzij additive manufacturing (3D printing) en Internet Of Things kunnen de meeste geavanceerde producten ontworpen, geproduceerd en opgevolgd worden. Deze technologieën vinden dan ook steeds meer de weg naar industriële toepassingen en functionele producten. The Future of Making Things laat zien hoe de technologie van vandaag en morgen de maakindustrie kan helpen de stap naar morgen te zetten.

Tom de Rooster (SKF)

Onder de titel ‘Effectieve en efficiënte lager-ontwerpevaluatie’ spreekt De Rooster over snel en doordacht ontwerpen van robuuste en kostenefficiënte machines. Dit is meer dan ooit dé uitdaging voor machineontwerpers. En belangrijk om concurrerend te kunnen blijven in een innovatieve omgeving. Als ontwerper weet je hoe kritisch en bepalend een lagerconstructie kan zijn.

Henk Jörg (TFH Technical Services)

‘Model-based definition: wat is het en wat kan je er mee?’. Ontwerpen in 3D is eigenlijk de norm. Toch is er ook iets raars aan de hand. Want ondanks de besparingen, heeft de constructeur er ook werk bijgekregen: hij moet nu én een model én een tekening maken, terwijl in het 2D- tijdperk de tekening volstond. Met Model Based Definition kun je aan dat soort stappen een einde maken.

Maarten J.G. van Teeffelen (CNC-Consults & Automation)

‘Model-based manufacturing’ is een intelligente manier om een ontwerp in alle facetten vast te leggen. Iets wat engineerings-afdelingen normaal veel tijd en moete kost. Model Based Manufacturing streeft een eenduidige procesdoorgang na, waarbij de Product Maak Informatie (PMI) wordt doorgegeven aan de CAM-bewerkingen.

Bekijk ook het volledige programma en meld u nu aan voor de Constructeursdag 2016.

Foto's:

Vier nieuwe sprekers op de Constructeursdag

Vlnr + vbnb: Werner Degreave (Autodesk), Tom de Rooster (SKF), Maarten J.G. van Teeffelen (CNC-Consults & Automation) en Henk Jörg (TFH Technical Services)

© Aandrijvenenbesturen.nl