Laatste nieuws:

UTRECHT, 31 oktober 2016 14:38

Vmbo-leerlingen ontdekken techniek

Tijdens de derde editie van het Feest van de Techniek van 7 tot en met 11 november 2016 worden meer dan 1000 vmbo-leerlingen ondergedompeld in de wereld van techniek. Van drones en Virtual Reality tot de werking van een elektriciteitskast en een race-kart.

'
1/1

Hoe gaat het eraan toe in een distributiecentrum of welke techniek wordt gebruikt in het theater? Door een week lang te ervaren en te doen vinden de scholieren het antwoord op onder andere deze vragen. Het evenement vindt plaats op Lage weide, Utrecht.

Enthousiasme door te ervaren en te doen

Meer dan 25 bedrijven, colleges van ROC Midden Nederland en brancheverenigingen verzorgen workshops of rondleidingen tijdens het Feest van de Techniek. Eerstejaars vmbo-leerlingen volgen tijdens het Feest van de techniek elke dag drie workshops, waarin zij bijvoorbeeld leren een afvoer aan te sluiten, te timmeren of te lassen. De tweedejaars bezoeken diverse (technische) bedrijven zoals Ziggo, Hema, Strukton, van Heezik, UW, Oskam en Stamhuis. Zij worden tijdens deze bezoeken meegenomen in de brede toepassingen van techniek.

De eerste- en tweedejaars van het Globe college, Via Nova College, Mavo Tien, Trajectum College, Pouwer College en het Kranenburg college nemen deel aan het programma.

Tekort gekwalificeerd technisch personeel

Of het nu gaat om zorg, energievoorziening, bouw en industrie, ICT of voedselproductie: technologie is niet weg te denken, (nog steeds) enorm in ontwikkeling en zet de arbeidsmarkt op zijn kop. Het aantal technici neemt echter op bepaalde niveaus niet snel genoeg toe, met als gevolg een toenemend tekort aan gekwalificeerd technisch personeel.

Het Feest van de Techniek is bedoeld om techniekonderwijs in de stadsregio Utrecht te stimuleren en tegelijkertijd de verbinding tussen (vmbo-)scholen en het bedrijfsleven te verstevigen. Deze kennismaking met techniek helpt leerlingen op positieve wijze na te denken over hun profielkeuze en een technische (vervolg)opleiding. Hiervoor hebben het ROC Midden Nederland, Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf, Installatiewerk Midden Nederland, Gemeente Utrecht, Economic Board Utrecht en Industrievereniging Lage Weide de handen ineengeslagen.

Programma en meer informatie

Het Feest van de Techniek wordt op maandag 7 november om 9.00 uur geopend door Pim van den Berg, Gedeputeerde van de Provincie Utrecht. Op vrijdag 11 november sluit Jeroen Kreijkamp, wethouder van de Gemeente Utrecht, om 15.45u het Feest van de Techniek af. Locatie voor opening en afsluiting is Atoomclub, Atoomweg 50.

Elke dag van 9.00 tot 16.00 uur is het programma gevuld met diverse activiteiten. Meer informatie en het programma is te vinden op de website van het Feest van de Techniek, www.feestvandetechniek.nl

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden