Laatste nieuws:

DEVENTER, 31 oktober 2016 14:02

Ontwerpen, onderhouden en efficiënt produceren thema's Food Technology Event

De moderne foodfabriek moet voldoen aan veel eisen. Consumenten en retailers vragen om smakelijke, gezonde en veilige producten tegen acceptabele kosten. Dit vereist een hygiënisch ontworpen fabriek, die duurzaam produceert, efficiënt grondstoffen gebruikt en lang meegaat. Tijdens de tweede editie van het Food Technology Event gaan sprekers van bedrijven zoals Vezet, Cargill en Johma gaan in op deze onderwerpen.

'
1/1

VMT, de stichting Pavo en de brancheverenigingen NVDO, DMFI en Metaalunie hebben samen een gevarieerd programma samengesteld. In de ochtendsessie spreekt Sebastiaan Schreijen, industrieanalist Food & Agri Research bij de Rabobank over de kansen en bedreigingen in de foodmarkt. Hij staat stil wat deze kansen/bedreigingen betekenen voor machinefabrikanten en hun afnemers van voedingsmiddelenfabrikanten.

Plannen onderhoud

Een andere plenaire spreker is maintenance manager Peter Schokker van groenteverwerkingsbedrijf Vezet. Hij vertelt hoe flexibel hij met zijn technische dienst moet zijn om onderhoud te plannen.

Wat consumenten gaan eten is in grote lijnen te voorspellen, maar wijkt soms significant af van de voorspelling. De vraag uit de markt is steeds groter geworden waardoor de machines een hogere bezettingsgraad hebben gekregen. En dan wordt het lastiger stilstanden in te plannen, want die komen eigenlijk altijd ongelegen. Daarom wordt een omslag gemaakt in het onderhoud en voor de preventieve werkzaamheden wordt steeds vaker gebruik gemaakt van kortere stops. Voor Schokker een uitdaging om vooral de ongeplande stilstanden steeds beter onder controle te krijgen.

Uitbreiden als verkoop doorgaat

De derde spreker in de ochtend is operations-directeur Henny van Gennip van Hessing Supervers. Hij wordt regelmatig geconfronteerd met het vernieuwen of uitbreiden van een plant in verband met veroudering, samenvoeging of uitbreiding van de activiteiten. Hoe pak je dat aan? Wat wordt het ontwerp? Waar moeten we aan voldoen? Hoe zit het met externe regelgeving? Hoe de uitvoering organiseren? Met welke partijen? Sterker nog: wie helpt me in dit proces? Wat is er veranderd in de afgelopen jaren? Van Gennip heeft de afgelopen tientallen jaren verschillende projecten geïnitieerd bij deze vragen. Hij deelt enkele herinneringen en lessen met de aanwezigen.

Ontwerpen, onderhouden en efficiënter produceren

In de middag vinden drie parallelsessies plaats met de thema's ontwerpen, onderhoud en efficiënter produceren. Deelnemers kunnen in de sessie Onderhoud aan de slag met een eigen onderhoudsplan in de Fiesta workshop. De sessie Ontwerpen gaat in op de uitdagingen die een goed ontwerp van een productieproces in de weg staan. De sessie Efficiënter Produceren behandelt onderwerpen zoals: big data voor een beter onderhoud en verkorten van de inwerktijd van operators door een trainingsprogramma.

Het hele programma is hier te vinden  en aanmelden kan hier.

Food Technology Event

Donderdag 1 december 2016

Miele Experience Center, Vianen

Deelnamekosten voor VMT abonnees, leden NVDO, Pavo en DMFI: € 295

Overige bezoekers: € 395 

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden