Laatste nieuws:

ARNHEM, 27 oktober 2016 09:17

EMC en ESD: praktische oplossingen voor concrete problemen

Machinebouwers, installateurs, elektronica ontwikkelaars en andere engineers komen concrete problemen tegen bij hun technische systemen. Op de themadag EMC-ESD in de praktijk wordt kennis over elektromagnetische compatibiliteit en eelektrostatische ontlading overgedragen in presentaties over aanleidingen, metingen en de mogelijke oplossingen.

'
1/1

Het programma van EMC-ESD in de Praktijk, dat op 9 november 2016 plaatsvindt in het Elektrum in Arnhem, benadrukt de praktische kennis. Op deze dag kunnen bezoekers de sprekers en exposanten bijvoorbeeld om een EMC testplan vragen of adviezen krijgen om ESD problemen te voorkomen.

Engineers die een ontwerp op de EMC richtlijn laten testen, willen bij voorkeur vooraf zelf testen doen, om hun ontwerp zo goed mogelijk aan te bieden bij een compliance laboratorium. De professionele faciliteiten van een dergelijk laboratorium en de juiste uitvoering van de testen zijn niet voor iedereen toegankelijk. Het uitvoeren van een goede pre-compliance test, om wezenlijke issues met het ontwerp vroeg te tackelen, kan ook met een spectrum analyzer gedaan worden. Sven de Coster van C.N. Rood presenteert de mogelijkheden voor engineers.

Een ander voorbeeld van praktische deskundigheid is de presentatie van Bas Grootemaat van Kingsize Consultancy. In de presentatie wordt besproken wat de meest recente normen zeggen over het aarden van (ESD)werktafels en wordt het waarom hiervan besproken aan de hand van meetresultaten. In een installatie moet focus gelegd worden op alle mogelijke problemen rond elektrostatische oplading. De spreker komt in zijn praktijk diverse ESD problemen in machines en systemen tegen en geeft op deze dag aan de hand van werktafels concrete issues aan, die u kunt oplossen.

Het brede netwerk van deskundigen is aanwezig op het event EMC-ESD in de Praktijk. Belangstellenden kunnen zich hier aanmelden voor een gratis bezoek.

bron: Engineersonline.nl

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden