Laatste nieuws:

HEERLEN / ROTTERDAM, 26 oktober 2016 16:40

Internationaal initiatief gestart voor 100 procent hernieuwbare energie

DSM heeft samen met een flink aantal partners een initiatief gestart om innovaties op het gebied van 100 procent hernieuwbare energie te helpen versnellen.

Het fictieve bouwbord voor het zonnepark in Rotterdam'
Het fictieve bouwbord voor het zonnepark in Rotterdam
1/1

Het initiatief is door DSM opgezet, samen met Accenture, Greentown Labs, Skoll Centre for Social Entrepreneurship, University of Oxford, Solarcentury, SolarAid en Sungevity. Samen willen de bedrijven commerciële en technische ondersteuning en coaching geven aan veelbelovende oplossingen voor volledig duurzame energie. Zo worden wetenschappers geholpen in de snelle doorontwikkeling van nieuwe oplossingen.

Nep-zonnepark

Om het initiatief op ludieke manier te lanceren, heeft DSM drie fictieve bouwprojecten gelanceerd in Rotterdam, Parijs en Bazel. In deze drie steden heeft DSM zelfs drie bouwborden geplaatst. In Rotterdam staat een bouwbord voor een nep-zonnepark bij de Van Nelle-fabriek.

Een dergelijk zonnepark op het Van Nelle-terrein in Rotterdam zou 1100 MW per jaar kunnen opbrengen. Dit is genoeg hernieuwbare energie voor 300 huishoudens per jaar.

BrightMindsChallenge

De drie fictieve bouwprojecten markeren de start van de ‘BrightMindsChallenge’. DSM en de partners roepen wetenschappers, studenten, start-ups en andere geïnteresseerden op ideeën in te sturen om zonne-energie en energie-opslag naar een volgend niveau te brengen. Dit om de strijd tegen wereldwijde klimaatverandering te verhevigen.

Om in aanmerking te komen voor de BrightMindsChallenge moet er een prototype van de oplossing voorhanden zijn. Ook moet deze klaar zijn om verder ontwikkeld te worden. Op de inzendingen met het meeste potentieel kan vervolgens gestemd worden.

Nadat het publiek een top 10 heeft bepaald, selecteert een panel van experts een top drie en kiest het de winnaar. De drie beste oplossingen krijgen allemaal commerciële en technische steun en coaching.

De winnaar krijgt 500 uur op maat gemaakte ondersteuning om de oplossing te versnellen. Daarnaast krijgen alle inzenders waardevolle aandacht voor hun projecten.

De zoektocht naar oplossingen begint vandaag, de stemrondes vinden plaats in januari en februari 2017, waarna de winnaars worden aangekondigd in juni 2017.

http://www.sciencecanchangetheworld.org/

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden