HEERLEN / ROTTERDAM, 26 oktober 2016 16:40
DSM heeft samen met een flink aantal partners een initiatief gestart om innovaties op het gebied van 100 procent hernieuwbare energie te helpen versnellen.
Het initiatief is door DSM opgezet, samen met Accenture, Greentown Labs, Skoll Centre for Social Entrepreneurship, University of Oxford, Solarcentury, SolarAid en Sungevity. Samen willen de bedrijven commerciële en technische ondersteuning en coaching geven aan veelbelovende oplossingen voor volledig duurzame energie. Zo worden wetenschappers geholpen in de snelle doorontwikkeling van nieuwe oplossingen.
Om het initiatief op ludieke manier te lanceren, heeft DSM drie fictieve bouwprojecten gelanceerd in Rotterdam, Parijs en Bazel. In deze drie steden heeft DSM zelfs drie bouwborden geplaatst. In Rotterdam staat een bouwbord voor een nep-zonnepark bij de Van Nelle-fabriek.
Een dergelijk zonnepark op het Van Nelle-terrein in Rotterdam zou 1100 MW per jaar kunnen opbrengen. Dit is genoeg hernieuwbare energie voor 300 huishoudens per jaar.
De drie fictieve bouwprojecten markeren de start van de ‘BrightMindsChallenge’. DSM en de partners roepen wetenschappers, studenten, start-ups en andere geïnteresseerden op ideeën in te sturen om zonne-energie en energie-opslag naar een volgend niveau te brengen. Dit om de strijd tegen wereldwijde klimaatverandering te verhevigen.
Om in aanmerking te komen voor de BrightMindsChallenge moet er een prototype van de oplossing voorhanden zijn. Ook moet deze klaar zijn om verder ontwikkeld te worden. Op de inzendingen met het meeste potentieel kan vervolgens gestemd worden.
Nadat het publiek een top 10 heeft bepaald, selecteert een panel van experts een top drie en kiest het de winnaar. De drie beste oplossingen krijgen allemaal commerciële en technische steun en coaching.
De winnaar krijgt 500 uur op maat gemaakte ondersteuning om de oplossing te versnellen. Daarnaast krijgen alle inzenders waardevolle aandacht voor hun projecten.
De zoektocht naar oplossingen begint vandaag, de stemrondes vinden plaats in januari en februari 2017, waarna de winnaars worden aangekondigd in juni 2017.
Dossier Oekraïne op Engineersonline In de nacht van 23 op 24 februari 2022 is Rusland de Oekraïne binnengevallen. Wat is er sindsdien allemaal gebeurd met betrekking op de high tech en Nederlandse industrie? Op collega-website Engineersonline staat een Rusland/Oekraïne-dossier, waarin we de acties, feiten en meningen op een rijtje zetten.
ab op Twitter
Volg ab nu ook op Twitter!
Onze accountnaam is: @aenb
Agenda meer (2)