Laatste nieuws:

SON, 25 oktober 2016 14:50

Nieuwe Europese robotfabriek voor Yaskawa

Yaskawa gaat een productiefaciliteit voor robots bouwen in Europa. Dat heeft het bedrijf 25 oktober bekendgemaakt.

'
1/1

Door de groei van de wereldwijde robotmarkt zal Yaskawa de productiecapaciteit uitbreiden en, naast de bestaande productiefaciliteiten in Japan en China, de nieuwe Europese robot fabriek openen.

Als gevolg van de sterke vraag naar Yaskawa-robots in Europa en in de EMEA-regio heeft de marktleider in automatiseringscomponenten, industriële robots en componenten voor de productie van alternatieve energie, besloten tot de oprichting van een productiefaciliteit in Europa.

Slovenië

Na diepgaand onderzoek en de afweging van verschillende alternatieve Europese locaties, heeft Yaskawa Europa besloten de investering in Slovenië te doen. De onderhandelingen over de specifieke site zijn ver gevorderd en zullen binnenkort worden afgerond.

Yaskawa Europa is van plan om de productie in Europa te starten en de eerste robots op de markt te brengen tegen het einde van 2018.

Bruno Schnekenburger, divisiepresident robotics Europe: “Met deze investering kan de nabijheid van klanten in de regio verder worden ontwikkeld. Ons doel is om supply chains en levertijden te verkorten om sneller te reageren op regionale eisen van de markt en de eisen van de klant.”

Manfred Stern, CEO van Yaskawa Europe en corporate vice-president van Yaskawa Electric: “Yaskawa heeft haar aanwezigheid in Europa de afgelopen jaren voortdurend uitgebreid. In aanvulling op de reeds bestaande Europese productiefaciliteiten waarin servo-aandrijvingen, frequentie regelaars, controllers en wind generators worden gemaakt, gaan wij onze lokale productiecapaciteit voor de robot productlijnen aanvullen met de nieuwe fabriek. “

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden