Laatste nieuws:

DEVENTER, 24 oktober 2016 16:10

Model Based Definition: wat is het en wat kan er mee?

Hoewel 3D-CAD al enkele decennia op de markt is, moest pak hem beet 10 jaar geleden het grootste deel van de Nederlandse bedrijven de stap naar 3D-CAD nog maken. Maar een enkel ‘dedicated' stationnetje met XP daargelaten, zijn de platte perspectieven anno 2016 dan toch van de tekenkamer verdwenen.

'
1/1

Ontwerpen in 3D is eindelijk de norm. Toch is er ook iets raars aan de hand. Want ondanks de besparingen, heeft de constructeur er ook werk bij gekregen: hij moet nu én een model én een tekening maken, terwijl in het 2D-tijdperk de tekening volstond. Met Model Based Definition kun je aan dat soort stappen een einde maken. Want is het in een tijd waarin iedereen de mond vol heeft van Smart Industry en Industrie 4.0 niet veel verstandiger de basis van deze slimme productie - de productdefinitie - niet plat te slaan maar gewoon 3D te houden?

Henk Jörg en Patrick Kerkhof van TFH Technical Services gaan daar dieper op in tijdens de Constructeursdag die op 29 november in het Eindhovense Evoluon plaatsvindt.

Meld u nu aan voor de Constructeursdag

bron: Engineersonline.nl

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden