Laatste nieuws:

CHINA, 24 oktober 2016 13:45

Virtual Reality-objecten aanraken met Dexmo (video)

De in China gevestigde startup Dexta Robotics heeft een exoskelet ontwikkeld waarmee objecten in Virtual Reality (VR) daadwerkelijk te voelen zijn. Dexta Robotics noemt de vinding ‘Dexmo’.

Een gebruiker knijpt in een rubberen eendje met Dexmo.'
Een gebruiker knijpt in een rubberen eendje met Dexmo.
1/1

Het lastige aan VR-toepassingen is vaak dat de gebruiker een zeer realistische visuele ervaring heeft, maar geen realistische tast-ervaring. Oftewel: je ziet wel een virtuale werkelijkheid, maar je voelt deze niet. Dexmo moet deze kloof overbruggen.

Dexmo

Dexmo lijkt op een uit z’n krachten gegroeide handschoen en werkt door het vastleggen van de bewegingen die de gebruiker met zijn of haar handen maakt. Deze data wordt doorgegeven aan de ‘avatar’ (virtuele belichaming van de gebruiker) in de VR-wereld.

Zodra de hand van de avatar een virtueel object aanraakt rekent de ‘grijp-afhandel-software’ de richting en amplitude uit van de kracht die uitgeoefend moet worden. Deze informatie wordt teruggestuurd naar Dexmo die haptische feedback geeft aan de gebruiker.

Rubber eendje GIF

Een grote stap

Volgens Aler Gu, CEO van Dexta is Dexmo “het verschil tussen staren naar de maan en er voor het eerst zelf op staan.” De handschoen “is een grote sprong voorwaarts, waarmee nieuwe werelden aan content en ervaring bedacht kunnen worden”, aldus de Dexta-topman.

Dexta is statutair een Amerikaans bedrijf, maar is gevestigd in China om het maken van prototypes te vergemakkelijken. Er werken engineers uit het Verenigd Koninkrijk, de VS en China.

bron: Dexta Robotics

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden