Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 20 oktober 2016 11:06

Fontys Mechatronica Eindhoven wint Actemium Automation Award

Voor het eerst verscheen er een damesteam aan de start van de jaarlijkse Automation Award bij Actemium in Veghel. De een vond dat bijzonder, de ander juist heel gewoon. Bij Actemium zelf vonden ze het vooral erg leuk. Een plaatsje aan de Wall of Fame van het Edulab in Veghel leverde het de studentes dit keer nog niet op. Die eer ging naar team Appel van Fontys Hogeschool Mechatronica Eindhoven, dat de automatiseringswedstrijd won.

Het winnende team van Fontys Mechatronica Eindhoven '
Het winnende team van Fontys Mechatronica Eindhoven
1/1

De formule van de Actemium Automation Award is simpel. Negen teams van elk vier HBO-studenten worden uitgedaagd om binnen een beperkte tijd een aantal automatiseringsopdrachten op te lossen. Om dat succesvol te doen is niet alleen allround automatiseringskennis, maar ook het vermogen om samen te werken een absolute must. Ook dit jaar tekenden partners van Actemium voor originele en uitdagende challenges. Zo bedacht SEW-Eurodrive een ludieke opdracht over machineveiligheid. Studenten mochten armpje drukken met een robotarm. Daarbij moesten ze wel analyseren welke gevaren en risico's het model met zich meebracht én bedenken welke maatregelen nodig waren om die te minimaliseren.

Techniek, concentratie en plezier

Bij de Actemium Automation Award draait het om concentratie en techniek. Maar zeker ook om plezier. En dat was terug te zien in het pauzeprogramma tijdens het juryberaad dooe een vakjury die bestond uit opdrachtgevers van Actemium. Team Rembrandts 4481, het internationaal roboticateam van Fontys Hogeschool Engineering, gaf een inspirerende presentatie met live demonstratie over de deelname aan de First Robotics Competition. Het team wordt al enkele jaren door Actemium gesponsord.

And the winner is

De mechatronicastudenten van team Appel namen dit jaar dus de beker en een mooie geldprijs mee naar Eindhoven. Op plaats twee eindigde team Otje & The Guys van Hogeschool Utrecht. Team Just in Time van Avans Hogeschool Den Bosch legde beslag op de derde plek.

bron: Engineersonline.nl

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden