Laatste nieuws:

DEN HAAG, 20 oktober 2016 10:09

Shell hydrauliek-olie 'beschermt beter en langer'

Shell heeft de Tellus S2-serie hydrauliek-olie aangekondigd. “Systemen moeten vaak presteren onder grotere belasting en hogere temperaturen dan voorheen, waardoor de hydrauliek-olie onder druk komt te staan. Daarom hebben we een nieuwe formule ontwikkeld die nog betere resultaten levert dan voorgaande producten,” vertelt Jörg Spanke, Technisch Manager Shell Lubricants Noord-West Europa.

'
1/1

Nieuwe technologieën en veranderde omstandigheden stellen de huidige industrie voor steeds grotere uitdagingen. Daarom brengt Shell twee hydrauliek-oliën op de markt: Shell Tellus S2 MX en Shell Tellus S2 VX. Tellus S2 MX is geschikt voor vaste systemen en Tellus S2 VX voor mobiele toepassingen.

Beide oliën zijn ontwikkeld om de betrouwbaarheid en productiviteit van hydraulische systemen te optimaliseren en zodoende de kosten te verminderen.

Levensduur Tellus S2 hydrauliek-oliën

De levensduur van de twee nieuwe producten verlengt de gebruikelijke eisen die zowel de industrie als OEM’s stellen. Ook bieden Tellus S2 MX en Tellus S2 VX een verbeterde filtreerbaarheid, zelfs onder vochtige omstandigheden.

Hierdoor neemt de kans op verstopping van het filter af, wat weer kan leiden tot storing van de apparatuur. Dit heeft tot gevolg dat gebruikers het meest uit hun hydraulische systemen halen.

Shell belooft:
  • - De productiviteit neemt toe door een langere onderhoudscyclus
  • - Onderhouds – en operationele kosten worden verminderd
  • - Dit leidt tot een efficiëntere werking

Tellus S2 MX

Shell Tellus S2 MX (voor vaste systemen) is de eerste hydrauliek-olie die aan de vernieuwde standaard vanuit de industrie voldoet. Zo bevat het een uitstekende bescherming tegen slijtage, zelfs onder de meest extreme omstandigheden.

Tellus S2 VX

Shell Tellus S2 VX is vooral geschikt voor mobiele hydraulische systemen. Een hoge viscositeitsindex garandeert een optimale werking over een breed scala van bedrijfs-temperaturen.

“Bij het ontwikkelen en verbeteren van onze smeermiddelen, is het altijd ons doel om onze klanten te helpen bij het verlagen van hun algehele bedrijfskosten. De kwaliteit en conditie van hydrauliek-olie heeft direct invloed op de werking van het systeem,” legt Jörg Spanke uit.

“Daarom ligt onze focus niet alleen op de ontwikkeling van nieuwe, kwalitatief hoogwaardige smeermiddelen, maar ook op het helpen van onze klanten om de smeermiddelen goed te gebruiken. Dat is immers de basis voor een optimale werking”, aldus Spanke.

Shell Tellus S2 MX en Shell Tellus S2 VX komen overeen met zowel eerder verschenen Shell Tellus hydrauliek-olie als andere hydrauliek-oliën die op mineralen zijn gebaseerd. Dit maakt het voor gebruikers erg eenvoudig om deze oliën in hun hydraulische systemen te gebruiken.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden