GELDERMALSEN, 20 oktober 2016 09:51

Ultimaker 3 onthuld (video)

Ultimaker heeft deze week de Ultimaker 3 onthuld. Deze 3D-printer zorgt voor geometrische vrijheid in ontwerpen, dankzij de mogelijkheid om complexe geometrische vormen te printen met materialen van industriƫle kwaliteit.

De geïntegreerde configuratie van hardware, software en materialen zorgt samen met de gestroomlijnde instellingsmogelijkheden voor een efficiënte workflow en de beste printresultaten. Professioneel en betrouwbaar 3D-printen is volgens Ultimaker hiermee  toegankelijk voor een brede groep gebruikers:

  • Print een onbeperkt aantal geometrische opties dankzij Ultimaker 3's nieuwe dual extrusion-systeem, waarmee complexere resultaten kunnen worden gerealiseerd. De printer kan nu een groter aantal modellen maken met materialen van industriële kwaliteit (inclusief oplosbaar materiaal).
  • Hoge uptime en maximale prestaties dankzij op het materiaal afgestemde Print Core-ontwerpen. Gebruikers kunnen eenvoudig wisselen tussen Print Cores, die geoptimaliseerd zijn voor Ultimaker's eigen materialen van industriële kwaliteit, om een herhaalbare output van hoge kwaliteit te waarborgen.
  • Gebruiksgemak dankzij verbeterde printerautomatisering die het giswerk bij het voorbereiden van de prints elimineert en keer op keer voor een perfect model zorgt. De Ultimaker 3 introduceert bijvoorbeeld slimme materiaaldetectie met behulp van NFC-technologie, die de printer precies instelt op specifieke materialen, inclusief active bed leveling. Een USB-poort, ethernet en wififunctionaliteit zijn toegevoegd, voor eenvoudige toegang en een efficiënte workflow.

Andere specificaties van de Ultimaker 3 zijn onder meer:

  • Ondersteuning van een volledige reeks aan technische materialen, bijvoorbeeld nylon met oplosbare PVA
  • De mogelijkheid om de voortgang van het printen in realtime te bekijken met de ingebouwde camera die verbonden is met de open source software Cura.

Ondersteunde materialen zijn: Nylon, PLA, ABS, CPE en PVA. Ondersteuning voor CPE+, PC en TPU 95A volgt in de toekomst.

 www.ultimaker.com/en/products/

Foto's:

Ultimaker 3 en Ultimaker 3 Extended

De Ultimaker 3 en Ultimaker 3 Extended

Dual Extruder

Dual extruder met LED-indicatie

Verwisselbare printkoppen

De 'print cores' zijn eenvoudig te verwisselen

USB en WiFi

Ondersteuning voor WiFi en USB (ipv. SD-kaart)

Wateroplosbaar

Wateroplosbaar (PVA) supportmateriaal kan meegeprint worden

Kraanwater

De PVA lost op in gewoon kraanwater.

Camera

On-board camera

© Aandrijvenenbesturen.nl