Laatste nieuws:

LEUSDEN, 13 oktober 2016 10:52

Technologiebranches steunen oproep Nobelprijswinnaar Feringa

De Nederlandse brancheorganisaties van technologiebedrijven scharen zich achter de oproep van de kersverse Nobelprijswinnaar Ben Feringa om in de toekomst extra budget vrij te maken voor fundamenteel onderzoek.

Ben Feringa (Foto: RUG)'
Ben Feringa (Foto: RUG)
1/1

Zowel de direct aan Feringa’s onderzoeksterrein gerelateerde branche voor MicroNano Technologie, MinacNed, als de federatie van technologiebranches FHI, onderschrijven de noodzaak.

Erkenning

Dat Nederland als kennisland nu erkenning krijgt via het werk van de Groningse hoogleraar, heeft veel te maken met de inspanningen uit het recente verleden, die voor een belangrijk deel werden gefinancierd vanuit de overheid.

De ontwikkeling van de technologiebranches werd daar ook door gestimuleerd. Nu de budgetten voor fundamenteel onderzoek voor een belangrijk deel zijn teruggeschroefd, maken de branches zich zorgen over de vraag of de positie van Nederland in de nabije toekomst wel behouden kan blijven.

Versterking Nederland

Anderzijds zien de technologiebedrijven grote kansen om overheidsinvesteringen in fundamenteel onderzoek via vermenigvuldigingsfactoren te doen bijdragen aan de Nederlandse economie en de Nederlandse rol als technologische voortrekker in de wereld te versterken.

WoTS

De oproep van de branches komt op het moment dat FHI het grote tweejaarlijkse evenement World of Technology & Science (WoTS) succesvol afsluit met een bezoekersaantal van 21.384 technologen, die in de afgelopen week de beurs en het conferentieprogramma bezochten in de Jaarbeurs Utrecht.

MinacNed bereidt op dit moment de jaarlijkse International MicroNano Conference voor. In december brengt dit evenement de academische wereld en het bedrijfsleven uit de hele wereld bij elkaar in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

17 november 2021 -
Engineering Event Safety

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden