Laatste nieuws:

WOERDEN, 6 oktober 2016 09:24

EMC-Event in november op herhaling

In maart organiseerden Dare en Würth Elektronik gedurende drie dagen ‘Hét EMC Event 2016' in Woerden. De belangstelling was zo groot - meer dan 100 deelnemers per dag - dat een groot aantal belangstellenden op een wachtlijst moest worden gezet, met de belofte dat het event later herhaald zou worden. Dat gaat nu gebeuren op 2 en 3 november.

Het EMC Event wordt herhaald op 2 en 3 november '
Het EMC Event wordt herhaald op 2 en 3 november
1/1

Ook op deze twee dagen staan de begrippen CE, EMC, ESD en surge weer centraal. Ze komen aan de orde in technisch inhoudelijke verhalen, afgewisseld met een verhelderende demonstratie, en geven verrassend meer inzicht in de materie.

‘Hét EMC Event 2016' wordt ondersteund door een aantal bedrijven en organisaties op het gebied van EMC. Zij zijn met een stand aanwezig. 

Het programma

De dag, die plaatsvindt bij Dare in Woerden,  begint met een inleiding door Dare-directeur René Dijkstra over CE-markering.  Daarna volgt een technische presentatie over passieve filtercomponenten door Alex Snijder van Würth. Een zijsprong is de presentatie van Michel Wouters die ingaat op de nieuwe eisen van de Radio Equipment Directive (RED).

Ewoud Bloem van Dare zal uitleggen hoe EMC-problemen kunnen worden voorkomen. Vervolgens gaat Alex Snijder verder met twee presentaties over ESD en Surge. Thom van der Klis en Ewoud Bloem geven samen een live demonstratie over ESD en afscherming. Vooral het verschil tussen een elektrische gasaansteker en een echte ESD-generator word duidelijk aangetoond.

Tenslotte kunnen geïnteresseerden deelnemen aan een rondleiding door de testruimten van Dare. Het event is gratis toegankelijk en duurt van 9.00 ... 18.00 uur.

Meer informatie is te vinden op http://www.emc-event.nl/

bron: Engineersonline.nl

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden