Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 3 oktober 2016 13:51

Metaalprinter Additive Industries op vijfde plek MKB Innovatie Top 100

Yoni.care, die biologisch kantoenen tampons, maandverband en inlegkruisjes op de markt brengt, wint de elfde editie van de MKB Innovatie Top 100. De onafhankelijke jury onder leiding van Ruud Koornstra maakt dit vorige week bekend. In totaal stonden er 21 industriële bedrijven in de top 100. Het Eindhovense bedrijf Additive Industries eindigde op de vijfde plek en was daarmee het innovatiefste industriële bedrijf.

Yoni.care, die biologisch kantoenen tampons, maandverband en inlegkruisjes op de markt brengt, wint de elfde editie van de MKB Innovatie Top 100.'
Yoni.care, die biologisch kantoenen tampons, maandverband en inlegkruisjes op de markt brengt, wint de elfde editie van de MKB Innovatie Top 100.
1/1

De Kamer van Koophandel (KvK) publiceert deze jaarlijkse ranglijst met 100 concrete innovaties in het Nederlandse mkb. De winnaar mag zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland noemen. Andere hoog genoteerde maakbedrijven zijn: AWL-Techniek op plek 24 en op 37 Ven Fasteners.

Nieuwe metaalprinter maakt serieproductie mogelijk

Het Eindhovense bedrijf Additive Industries ontwikkelde een 3D-printer die producten van metaal in serie produceert. Dit is een belangrijke innovatie in een markt die metaalprinten vooral inzet voor onderzoek en het printen van prototypes.

Metaalprinter te langzaam

De ontwikkelingen in de 3D-printwereld gaan snel. Steeds meer bedrijven gaan met 3D-printen aan de slag. Ze zien voordelen in de grote designvrijheid die 3D-printen biedt: alle vormen zijn mogelijk. Maar na een eerste experimenteerfase willen industriële bedrijven de technieken opnemen in hun productielijnen. Dit is alleen interessant als de productiviteit van 3D-printen omhoog gaat en de reproduceerbaarheid verbetert. Tot voor kort liep het printen van metaal tegen beperkingen aan waardoor serieproductie lastig en kostbaar bleef.

Combinatie van machinebouwkennis

Het Eindhovense bedrijf slaagde erin serieproductie toch mogelijk te maken. Door goed te kijken naar high tech machinebouwkennis in andere sectoren lukte het een metaalprinter te bouwen die veel hoger scoort op reproduceerbaarheid, productiviteit en flexibiliteit. Deze geïntegreerde 3D-metaalprinter is de eerste in zijn soort die geschikt is voor industriële serieproductie.

 

Succesvolle innovaties

Alle bedrijven van de Top 100 hebben succesvolle innovaties doorgevoerd op het gebied van een product, dienst, proces of organisatie. Aan de MKB Innovatie Top 100 is geen geldprijs verbonden. De ranglijst geeft een goed beeld van de innovatieve kracht van het mkb op dit moment. De bekendmaking van de 11e MKB Innovatie Top 100 vond plaats in het Klokgebouw in Eindhoven tijdens de KvK-Dag van de Innovatie.

 

bron: Vraag en Aanbod

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden