Laatste nieuws:

GENT (BELGIë), 3 oktober 2016 11:11

Zuivelproducent Inex verlaagt energieverbruik

Het nabij Gent gevestigde Inex is gespecialiseerd in tal van zuivelproducten, waaronder melk, chocolademelk, karnemelk, gefermenteerde melk, yoghurt, room en boter.

'
1/1

Het bedrijf fabriceert en verpakt zowel versproducten als houdbare producten voor Europese detailhandelketens en multinationals. In het kader van een recent investeringspakket heeft Inex vier nieuwe industriële koelsystemen aangeschaft.

De koelsystemen worden gebruikt om water te koelen tot 1°C, dat op zijn beurt melk afkoelt tot ongeveer 4°C. De installatie is bijna continu in bedrijf, zij het met een variabele belasting.

Het bedrijf had positieve verhalen gehoord over permanentmagneetmotoren en wilde er één op proef installeren. Twee koelunits werden onder gelijke omstandigheden met elkaar vergeleken die onder dezelfde omstandigheden werkten, met elkaar werden vergeleken: een met een Dyneo synchrone permanentmagneetmotor (105 kW, 1500 min-1)en een Leroy-Somer Powerdrive, de andere met een standaard asynchrone motor (90 kW, 1487 min-1) en een frequentieregelaar van een concurrent.

Bij de unit met permanentmagneetmotor bleek bij tal van belastingsprofielen het energieverbruik lager te liggen.

Afhankelijk van het soort variabele – zoals het aantal zuigers, snelheid, verdampingstemperatuur en condensatietemperatuur – bedroeg de berekende energiebesparing 18-21%, rekening houdend met eventuele verliezen van de aandrijving en de motor.

bron: Control Techniques

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden