Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 3 oktober 2016 10:34

Empowered by Robots conferentie op Dutch Design Week

Op 25 oktober vindt de conferentie 'Empowered by Robots' plaats, georganiseerd door wethouder Staf Depla (Gemeente Eindhoven), Jos Verhoeven (maatschappelijk investeerder Start Foundation) en ontwerper en filosoof Koert van Mensvoort (Next Nature Network).

'
1/1

Tijdens deze conferentie, in het Klokgebouw in Eindhoven, kijken we uit naar de komst van robots. Welke banen kunnen we met de inzet van robots (her)ontwerpen? Welke kansen biedt dit voor mensen op zoek naar werk of juist voor degenen met geringe kansen op de arbeidsmarkt?

Spoedcursus

Tijdens de conferentie geeft robot-professor Arno Stienen (Motekforce Link, professor Northwestern University, Chicago) een spoedcursus robots in relatie tot de arbeidsmarkt. Jos de Mul (filosoof Erasmus Universiteit Rotterdam) schetst nieuwe relaties tussen mens en robots, Saskia Nijs (columnist Financieel Dagblad) vertelt over de kansen voor bedrijven en ontwerpers en Govert Flint (Enrichers) presenteert zijn visie op gerobotiseerde arbeid.

Tevens lanceert Koert van Mensvoort (Next Nature Network) tijdens deze conferentie een ontwerp-wedstrijd waarin designers en robotics-liefhebbers worden uitgedaagd om ideeën te genereren over de banen van de toekomst voor mens en robot.

Laaggeschoolden

Wat nu als robots of andere hoogwaardige technologieën banen gaan creëren die het werk van laaggeschoolden lichter, uitdagender en boeiender maken? Hoe kunnen robots laaggeschoold werk mogelijk maken in plaats van afpakken? Wat voor werk zou dat dan zijn? En hoe werken mens en robot goed samen? Hoe zorgen we er kortom voor dat iedereen (robots en mensen) kan meedoen aan de arbeidsmarkt en dat meer mensen zinvol, leuk werk kunnen doen?

De uitkomsten van de challenge resulteren in het uitzendbureau voor mens en robot, dat gepresenteerd zal worden op de Dutch Design Week van 2017.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden