Laatste nieuws:

VELDHOVEN, 26 september 2016 14:11

Groene LP op Kunststoffenbeurs

Green Vinyl LP is een duurzame variant op de klassieke langspeelplaat. Op de Kunststoffenbeurs in Veldhoven wordt deze milieuvriendelijke geluidsdrager getoond.

Een DJ zal op de Kunststoffenbeurs groen vinyl (inzetje) laten horen.'
Een DJ zal op de Kunststoffenbeurs groen vinyl (inzetje) laten horen.
1/1

Sinds enige jaren is vinyl weer helemaal terug. De comeback-kid van de muziekindustrie levert momenteel weer een nieuwe bijdrage aan de groei van de Nederlandse economie.

In 2014 zijn in heel Europa meer dan 10 miljoen LP's verkocht. Ook de verkoopcijfers uit de Verenigde Staten laten een belangrijke groei zien.

Milieuproblemen

De groeimarkt in vinyl wordt overschaduwd door de milieu- en gezondheidsproblemen met de kunststof waar de LP's van zijn gemaakt: PVC (Polyvinylchloride).

Bij verbranding van PVC komen namelijk dioxines en zoutzuurdampen vrij, die bijzonder schadelijk zijn voor de gezondheid. PVC maken is goedkoop, maar het zorgt voor veel afval en het verwijderen van dat afval kost tenminste vijf maal de oorspronkelijke productiekosten van de PVC.

Groen vinyl

Nu er sprake is van een sterk groeiende markt voor LP's als geluidsdrager, is het van groot belang om voor het vinyl-materiaal duurzame en milieuvriendelijke alternatieven te ontwikkelen.

Het project 'Green Vinyl LP' wil niet alleen duurzame oplossingen bieden aan de opkomende markten in analoge geluidsdragers, maar onderzoekt ook nieuwe mogelijkheden m.b.t. de technieken van spuitgieten en matrijsbouw. Met het ontwikkelen van de nieuwe Green Vinyl LP's zonder PVC staat de Regio Eindhoven aan de wieg van een wereldwijde nieuwe groen-label techniek.

Op 28 en 29 september kunt u op de Kunststoffenbeurs in Veldhoven kennis maken met deze ‘groene lp’s’. De DJ’s laten u genieten van muziek op vinyl. Bezoek aan de beurs is gratis. Inschrijven kan via www.kunststoffenbeurs.nl

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden