Laatste nieuws:

IJMUIDEN, 22 september 2016 15:42

Guinness-record voor grootste Lego-schip ooit (video)

Cruiseferrymaatschappij DFDS viert het 150-jarig bestaan op gepaste wijze. Het bedrijf heeft namelijk het grootste Lego-schip ter wereld gebouwd.

DFDS-CEO Nield Smedegaard voor het kolossale Lego-schip.'
DFDS-CEO Nield Smedegaard voor het kolossale Lego-schip.
1/1

Met behulp van 7 000 werknemers en meer dan een miljoen Lego-steentjes vestigden zij het wereldrecord ‘grootste Lego-schip ooit’ in het Guinness Book of World Records. Het schip, gedoopt tot ‘Jubilee Seaways’, is momenteel bezig met een Europese tour.

Het schip ‘vaart’ van Kopenhagen via onder andere Dieppe, Riga en Oslo naar Gotenburg. Van 11 tot 24 oktober zal Jubilee Seaways ook in Nederland te zien zijn, onder andere tijdens de speciale School Tour en Lego World in Utrecht.

Wereldrecord voor DFDS

Het imposante schip waarmee DFDS het wereldrecord heeft gebroken is twaalf meter lang, drie meter hoog en weegt bijna drie ton. In totaal spendeerden 7 000 DFDS-medewerkers 900 uur om Jubilee Seaways te bouwen. “Ons doel was om onze 150e verjaardag te vieren met het bouwen van iets groots om deze bijzondere verjaardag nooit te vergeten. We vinden het hierbij belangrijk dat onze collega’s vanuit diverse landen, kantoren en schepen in Europa de kans kregen om bij te dragen aan dit unieke schip”, aldus CEO Niels Smedegaard.

School Tour en Lego World Utrecht

Benieuwd naar het beroemde schip, maar vind je Kopenhagen, Riga of Gotenburg toch iets te ver? Jubilee Seaways doet ook Nederland aan! Op 11 oktober komt het Lego-schip aan in IJmuiden, van waaruit hij tot 14 oktober een School Tour langs diverse basisscholen maakt.

De route van deze School Tour ligt nog open en wordt bepaald door kinderen die een bezoek aan hun school kunnen winnen door zich vanaf 23 september op te geven via www.dfds.nl/lego-schooltour. Tot slot mag het ‘grootste LEGO schip ter wereld’ natuurlijk niet ontbreken op Lego World in Utrecht van 18 tot 24 oktober.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden