Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 19 september 2016 15:34

FME en Oost-Nederland geven industrie een boost

Ondernemers, onderwijs, overheden en intermediairs in Gelderland en Overijssel slaan samen met FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie, de handen ineen om de industrie slimmer en schoner te maken. Zij presenteerden vrijdag 16 september de actiepunten die de industrie in Oost-Nederland een extra ‘boost’ moet geven.

'
1/1

De Industrie Agenda is ambitieus. In 2020 moet 40% van de industriebedrijven digitaal produceren en 10% minder grondstoffen verbruiken. Meer groei, minder afval, meer banen. Provincies Gelderland en Overijssel investeren samen ruim 20 miljoen euro vanuit eigen middelen. De andere partijen stellen capaciteit en projectgelden beschikbaar.

Voor FME is het concretiseren van de agenda een belangrijke stap. “Samen met beide provincies financiert FME de leiding van het project. Daar waar we landelijk voorzitter zijn van Smart Industry, hebben wij nu ook een belangrijke actieve link naar een ambitieuze regio op dit gebied”, aldus Roy van Enkhuyzen, Business Development Manager Oost-Nederland van FME.

Gedeputeerde Michiel Scheffer (Gelderland): “Wereldwijd verandert de industrie ingrijpend door 3D printing, robotisering en digitalisering. Bedrijven, banen en hele industrietakken gaan op zijn kop. Dit biedt kansen voor de industrie in Oost-Nederland als bedrijven snel in beweging komen. Met digitaliseringsvouchers, fieldlabs en facility sharing willen we ondernemers helpen om sneller de omslag naar digitaal en duurzaam produceren te maken.”

Oost-Nederland is één van de grootste industrieregio’s in Nederland. Er werken meer dan 400.000 mensen in de industrie en aanverwante sectoren in Gelderland en Overijssel. De 15.000 industriebedrijven leveren 15% van het regionaal inkomen en 10% van de werkgelegenheid. Gedeputeerde Eddy van Hijum (Overijssel): ”In Oost-Nederland is de maakindustrie sterk vertegenwoordigd. Dit biedt kansen voor de ontwikkeling en toepassing van innovatieve en duurzame productiemethoden en nieuwe materialen. Ook het onderwijs moet actief op deze ontwikkeling inspelen, zowel voor het opleiden van jongeren als het om- en bijscholen van werkenden.”

bron: FME

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden