Laatste nieuws:

DORDRECHT, 14 september 2016 13:04

Gepatenteerde slijtage-indicator elimineert ongeplande uitval bij grote kettingwielen

Voor kettingwielen met grote steek introduceert Tsubaki een slijtage-indicator die duidelijk en tijdig aangeeft wanneer het kettingwiel versleten is en vervangen moet worden.

Voor kettingwielen met grote steek introduceert Tsubaki een slijtage-indicator die duidelijk en tijdig aangeeft wanneer het kettingwiel versleten is en vervangen moet worden.'
Voor kettingwielen met grote steek introduceert Tsubaki een slijtage-indicator die duidelijk en tijdig aangeeft wanneer het kettingwiel versleten is en vervangen moet worden.
Rechts
1/2
De slijtage-indicator beschermt dure apparatuur, elimineert uitval en verbetert de onderhoudsplanning door het giswerk uit te sluiten dat traditioneel gepaard gaat met slijtagecontrole.

Moderne kettingwielen gaan lang mee, zijn betrouwbaar en kunnen schokbelasting weerstaan. Na verloop van tijd verandert het tandprofiel echter van vorm en ondersteunt het de rollenaandrijfketting niet volledig meer. Geleidelijk neem de slijtage toe van zowel het kettingwiel als de ketting, wat resulteert in spanningsverlies, verspringen of slippen van de ketting en storingen met catastrofale gevolgen.

Omdat het slijtageproces plaatsvindt gedurende een lange periode is het heel moeilijk om de toename waar te nemen. In het ergste geval kan een zwaar belaste aandrijving stukgaan en personeel verwonden, apparatuur beschadigen of de productie beïnvloeden door lange uitval.

De slijtage-indicator van Tsubaki levert een eenvoudige en effectieve oplossing voor dit beruchte probleem. Op de drukzijde van het kettingwiel zijn slijtpennen aangebracht langs het punt waar de aandrijfketting de meeste druk uitoefent. De tanden slijten richting de pen en door de afstand tussen de tand en de pen te meten, is de slijtage te beoordelen en kan men objectief besluiten of een kettingwiel vervangen moet worden.

Als uitval geëlimineerd moet worden, biedt de gepatenteerde slijtage-indicatortechnologie de mogelijkheid om op basis van werkelijke slijtagewaarden onderhoud van aandrijfsystemen te plannen, voordat een ernstige storing plaatsvindt. Voordelen: lagere totale eigendomskosten van apparatuur en langere levensduur door gepland onderhoud.

 

bron: Tsubaki

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden