Laatste nieuws:

ZALTBOMMEL, 14 september 2016 10:21

Machinebouwers kunnen rentabiliteit verhogen en stilstandtijden beperken

In de white paper ‘Circuitbeveiliging - van vitaal belang voor uw machine' legt Eaton machinebouwers uit hoe een succesvolle circuitbeveiligingsstrategie hen een concurrentievoordeel kan bezorgen. Deze white paper van het powermanagementbedrijf vertelt welke stappen machinebouwers kunnen nemen om de veiligheid van machineoperatoren te garanderen, de bedrijfstijd van machines en productiviteit ervan te verbeteren en hun rentabiliteit en die van hun klanten te verhogen.

 '
1/1
De paper bespreekt elektrische storingen zoals overstroom, rest- of lekstroom, vlambogen, schokgevaar en overspanningen. Hij beschrijft ook hoe ze een bedreiging kunnen zijn voor het stroomcircuit en de gebruikers. Verder worden de mogelijke gevolgen besproken indien er geen of onvoldoende circuitbeveiligingsmechanismen zijn om dergelijke problemen te voorkomen of de impact ervan te beperken, naast een overzicht van de toepasselijke normen en beschikbare producten.

Voorsprong op concurrentie

"De juiste beveiligingscomponenten kiezen en inkopen en ze met elkaar in balans brengen in een volledig stroomdistributienet is een complexe en soms moeilijke zaak," weet dr. Peter Terhoeven, R&D groepsleider bij Eaton. "Toch kunnen machinebouwers een voorsprong nemen op de concurrentie door samen te werken met een betrouwbare leverancier van circuitbeveiligingscomponenten die een voldoende breed en diep assortiment heeft en een even uitgebreide ondersteuning op technisch en logistiek vlak kan bieden. Zo kan circuitbeveiliging een verkooptroef worden, in plaats van een ontwerpprobleem."

De whitepaper gidst de machinebouwer door een uitgestrekt en complex domein. De paper toont aan dat de juiste circuitbeveiliging niet alleen de veiligheid van machineoperatoren verbetert, maar ook productieverlies kan voorkomen of sterk kan verminderen. Dergelijke verliezen kunnen het gevolg zijn van ongewenste uitschakelingen, black-outs, storingen of schade door een te grote doorstroom van elektrische energie veroorzaakt door overbelasting, overspanning of andere redenen.

Productiviteit gemaximaliseerd

Met de juiste circuitbeveiligingsstrategie worden de productiviteit en bedrijfstijden gemaximaliseerd, door ervoor te zorgen dat, wanneer er een fout optreedt, alleen het stroomcircuit van de fout wordt afgesloten; de rest van het systeem blijft zonder onderbreking in bedrijf. Een correcte beveiliging verhoogt ook de bedrijfstijd van het getroffen circuit door de stroom te onderbreken voordat er ernstige, blijvende schade optreedt.

De white paper kan gratis worden gedownload op www.eaton.eu/nl/cp/gen.

 

bron: Eaton

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden